Țânțari? Căpușe? Tot felul de alte insecte care vă dau viața peste cap? A venit momentul să le îndepărtați definitiv.
Remedii naturale imbatabile care țin insectele deoparte. Iată cât de repede se prepară
Plimbările în natură sunt deliciul anotimpului cald, dar întotdeauna vă veți lovi de insectele care vor să vă facă viața un calvar. Ce facem atunci când țânțarii dau năvală, atrași de mirosul corporal, căldura emanată, umiditate sau transpirație? Apelăm la cele mai bune soluții naturale împotriva lor.
Amestecați 9 picături de ulei esențial de citronella, 6 picături de ulei esențial de arbore de ceai, 6 picături ulei esențial de mentă, o lingură ulei de migdale sau ulei de jojoba. Acest produs se folosește pentru a vă masa pielea, când ieșiți din casă.
Uleiul de eucalipt face minuni pentru piele
Un alt repelent natural se obține amestecând 20 de ulei de eucalipt cu 120 ml de apă purificată. Agitați înainte de folosire și pulverizați pe piele și încălțăminte. Nu se utilizează pentru copiii cu vârsta de sub trei ani. În schimb, dacă va fi diluat cu apă va putea fi folosit și la copii. La rândul său, lavanda are calități analgezice, antifungice și antiseptice.
Ce înseamnă asta? Nu doar că previne o persoană să fie atacată de țânțari, dar calmează și pielea iritată. Zdrobește câteva flori proaspete sau uscate de lavandă și aplică uleiul rezultat pe zonele sensibile la înțepături, respectiv gleznele și brațele.
Scorțișoara distruge țânțarii
Scorțișoara este mai mult decât un condiment delicios. Uleiul de scorțișoară poate distruge ouăle de țânțari și-i alunga pe cei adulți, țânțarul tigru asiatic. Amestecați 24 de picături de ulei la 120 ml apă. Stropiți cu această compoziție tot ce aveți nevoie. Pentru că e foarte concentrat, aveți grijă să nu intre în contact cu pielea.
Vă puteți proteja și cu ajutorul cimbrului. Puneți câteva frunze într-o scrumieră și ardeți timp de o oră. Veți vedea că țânțarii vor fugi definitiv. Sau puteți combina 4 picături de ulei de cimbru cu o linguriță cu ulei de măsline sau de jojoba. Cu această poțiune, masați pielea.
Sursă foto: aramis
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook