Acuzațiile pe care și le-au adus cei doi politicieni, joi, 3 decembrie, vor rămâne în istoria acestor alegeri, căci în mediul politic și mass-media ele sunt vehiculate de mai mult timp. E vorba despre plagiatul dovedit al fostului premier Victor Ponta și despre zvonurile că Dacian Cioloș ar fi agent de influență al Franței, el find căsătorit cu o franțuzoaică și are dublă cetățeie. De asemenea, Ponta a adus în discuție și relația pe care a avut-o Dacian Cioloș și soția sa cu yoga și cu Gregorian Bivolaru.
Tot războiul verbal s-a iscat după ce moderatorul emisiunii i-a întrebat pe toți politicienii din platou dacă s-ar vaccina împotriva Covid.
Dacian Cioloș: Voi lua decizia dacă mă vaccinez după ce toate informațiile pertinente vor fi prezentate de oameni competenți, ca să nu alimentăm teorii ale conspirației.
Victor Ponta: Eu zic să-l întrebi pe Gregorian Bivolaru cum e cu vaccinarea.
Dacian Cioloș: Întreabă-l tu, că nu-l cunosc.
Victor Ponta: Întreabă-l tu că îl cunoști!
Dacian Cioloș: Nu-l cunosc. Văd că știi mai multe decât mine.
Victor Ponta: Nu, m-am gândit că poți să-l consulți pe Gregorian Bivolaru înainte să te vaccinezi.
Dacian Cioloș: Nu, nu…Eu aștept în continuare să vedem cum e cu plagiatul.
Victor Ponta: O să-ți povestesc când ne vedem cu Gregorian Bivolaru, când mi-l prezinți. Ți pe șeful de la Paris să mi-l prezinți.
Vom vedea cât au cântărit aceste acuzații în conștiința românilor, după rezultatul votului de duminică, 6 decembrie.
Trebuie spus că, într-o vreme, Cioloș și Ponta erau în relații de amiciție. Dacian Cioloș, devenit succesorul fostului lider de la PSD, a recunoscut public acest lucru.
În 24 decembrie 2015, Cioloș declara într-o emisiune tv, potrivit transcrierii de pe site-ul Guvernului, despre predecesorul său la Palatul Victoria, Victor Ponta, că este o persoană “cu care am colaborat bine pe perioada cât am fost comisar european, când l-am și cunoscut mai bine și aș îndrăzni să spun un amic”.
Enigma monoliților se adâncește. A apărut al treilea, în California
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook