Primul obiect bizar, numit monolit, a fost descoperit din elicopter, într-o zonă stâncoasă din statul american Utah, în 19 noiembrie. La circa o săptămână a dispărut.
Ulterior s-a aflat că niște salvamontiști au mers noaptea, l-au demontat și au plecat cu el. Aceștia s-au declarat apărători ai zonei naturale și că astfel au împiedicat năvălirea turiștilor și a curioșilor, veniți să vadă misteriosul monolit. Ei cred că este vorba de niște artiști.
Al doilea monolit a apărut în România, în zona ruinelor cetății dacice Petrodava. A apărut în noaptea de 26 spre 27 noiembrie și a dispărut în noaptea de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.
Localnicii au povestit că nu au văzut pe nimeni să-l fi adus acolo. Construcția bizară descoperită în România avea aproape patru metri înălțime, era toată din oțel, cu laturile prinse în nituri, iar pe una din fețele monolitului erau gravate niște spirale.
În România oficialii încă nu au reușit să afle povestea din spatele blocului ciudat din metal, cu atât mai mult cine este responsabil pentru el. Purtătoare de cuvânt a poliției din Piatra Neamț, Georgiana Moșu, a declarat că ofițerii efectuează o anchetă cu privire la structura instalată ilegal, care a fost poziționată într-o zonă arheologică protejată.
Monolitul descoperit miercuri, 2 decembrie, pe muntele Pine din California a adunat deja în jurul lui o grămadă de turiști care l-au fotografiat și au povestit despre el.
Unul dintre excursionişti, Dennis Swanson, citat de Daily Mail, a declarat că este ”foarte sigur” că monolitul nu se afla acolo în ziua precedentă.
Monolitul de la Muntele Pine nu este atașat în sol, e diferit de cel din Utah și cel de la Piatra Neamț, care erau bine înfipte în pământ. Autoritățile locale au spus că vor cerceta cum a apărut acolo și dacă e vorba de mână de artist.
Nimeni nu are până acum o explicație pentru neonișnuitele construcții care au apărut și au dispărut extrem de misterios și nimeni nu a reușit să afle motivul real pentru aceste apariții incredibile.
A inventat burgerul de 106 dolari! Cartofii prăjiți se achită separat
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook