Să fie posibil să mâncăm pizza cât ne poftește inima fără să ne îngrășăm? Răspunsul este afirmativ, cu o condiție: să folosiți rețeta lui Carmen Brumă.
Îndrăgostită de pizza, ca orice român care se respectă, Carmen Brumă le-a dat românilor o rețetă extraordinară fără făină. Simplu de făcut, delicioasă, puteți mânca din această pizza cât vă poftește inima.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti pizza „de slăbit”, aveți nevoie de următoarele ingrediente: păstârnac, plus puțină țelină, 1 morcov, 1 ardei, 2 cepe verzi, două ouă, hummus, salată verde, 50 g mozzarella.
Mod de preparare
Se curăță bine toate ingredintele și se spală. Tăiați în bucăți păstârnacul, țelina, morcovul și ardeiul. Puneți în mizer și mixați până se transformă într-o pastă. Amestecați apoi cu ouăle, ceapa și brânza și puneți la prăjit într-o tigaie în care nu ați adăugat ulei. După ce preparatul este gata, ungeți cu hummus din belșug și pe deasupra puneți salata verde. Condimentați după gust.
Ce beneficii au ingredientele din pizza pentru organism
Nelipsit din ciorbițe, păstârnacul este o sursă excelentă de fibre solubile, dar și insolubile. Acesta susține sistemul imunitar, dar și sănătatea inimii și a oaselor și vă ajută să pierdeți kilogramele în plus și să vindecați rănile. La rândul lor, morcovii sunt excelenți pentru a menține sănătatea ochilor și împiedică apariția cataractei și a altor afecțiuni oculare.
Și totodată au capacitatea de a menține frumusețea pielii, datorită betacarotenului. Atenție! Nu-i consumați în cantități mari, pentru că se va îngălbeni pielea. Morcovii detoxifică și organismul și ține departe apariția semnelor îmbătrânirii, susțin sănătatea inimii, normalizând nivelul de colesterol și ajută la pierderea în greutate.
Țelina susține procesul de slăbire
Țelina, care poate fi consumată crudă sau fiarrtă, reduce colesterolul și nivelul de zahăr din sânge, reduce inflamația, previne tensiunea arterială. De asemenea ajută la prevenirea ulcerelor, protejează sănătatea ficatului și susține procesul de slăbire.
Ardeiul este indicat persoanelor care vor să aibă o sănătate de fier, dar și celor care vor să țină dietă, au probleme cu constipația, hipertensiunea arterială, gută, pietre renale, colesterol, diabet, precum și retenție sau artrită. Nu în ultimul rând, ceapa verde susține sănătatea inimii, îmbunătățește densitatea osoasă, ajută la controlul glicemiei și stimulează sănătatea digestivă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook