Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta perfectă a reginei Elisabeta pentru cele mai extraordinare clătite scoțiene

Rețeta perfectă a reginei Elisabeta pentru cele mai extraordinare clătite scoțiene
Cine nu iubește clătitele? Dar oare cine le-a încercat pe cele scoțiene, unul dintre deserturile pe care regina Elisabeta le adora?

Regretata suverană nu rata niciodată ocazia să consume clătite și deținea rețeta perfectă pentru aceste minunății pe care prefera să le savureze mai ales la micul dejun.

Chiar dacă a avut la dispoziție cei mai buni meseriași, fostul bucătar personal al reginei Elisabeta, Darren McGrady spune că Suverana nu rata nici o ocazie să pregătească celebrele clătite scoțiene, un tip de clătite mici, cunoscute sub denumirea de „scotch”, cu mâna ei. Conform Royal Collection Trust (RCT), regina Elisabeta ar fi trimis această fantastică rețetă președintelui Eisenhower în jurul anului 1960.

De ce e unică această rețetă de clătite

Ineditul acestei rețete de clătite constă în faptul că folosește trei agenți de creștere diferiți, nu doar unul. Ingredientele necesare sunt: 1 ou, 1 linguri cu zahăr pudră, 1 linguriță cu unt nesărat topit, 250 ml lapte integral, 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu, 240 g făină, 2 ½ lingurițe cu praf de copt, 1 ½ cu cremă de tartru.

Clătitele scoțiene ale reginei Elisabeta

Crema de tartru este un ingredient complet natural, o sare de potasiu a acidului tartric extras din unele fructe precum strugurii sau tamarindul. În caz că nu îl aveți în bucătărie, se poate înlocui cu praful de copt.

Mod de preparare clătitele scoțiene

Potrivit Royal Collection Trust, clătitele se fac cel mai bine fie într-o tigaie specială pentru clătite, fie într-o tigaie antiaderentă. Puneți făina, bicarbonatul, crema de tartru și zahărul într-un castron. Amestecați bine, apoi adăugați laptele și ouăle, apoi bateți bine pentru a forma un aluat omogen.

La final turnați untul cald pentru a căpăta o textură mătăsoasă. Treceți amestecul printr-o sită pentru a îndepărta orice cocoloașe și, dacă este necesar, mai subțiați cu puțin lapte. Aluatul trebuie să rămână suficient de gros pentru a-și păstra forma pe plită.

Încălziți o cantitate mică de unt într-o tigaie și turnați folosind un polonic mic cantități egale de aluat. Prăjiți mai multe clătite pe ambele părți. Se consumă calde cu unt și dulceață.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre