Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă. Popcorn din piept de pui, ca la KFC. Iată cât de repede se poate prepara acasă

Rețetă. Popcorn din piept de pui, ca la KFC. Iată cât de repede se poate prepara acasă
Dacă până acum popcorn-ul se consuma doar la filme, a venit momentul să încercați ceva diferit. Un preparat culinar extrem de gustos, care va fi pe placul tuturor: popcorn chicken. Cea mai simplă rețetă pentru acasă.

Dacă până acum nu ați auzit de popcorn Chicken, e momentul să încercați rețeta care va satisface toate gusturile. Gospodinele îl vor pregăti repede acasă și vor deveni vedete.

Mini nuggets sau șnițele de pui în înveliș crocant? Vă face cu ochiul popcorn chicken? Această rețetă a fost inventată și dezvoltată în anul 1990 de KFC, apoi s-a răspândit în toată lumea în diferite variante. Bucățelele de pui pot fi dulci sau picante, pentru cine dorește.

Ingredientele necesare

Pentru cele mai gustoase bucățele de pui în înveliș crocant aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g piept sau pulpă de pui, 2 ouă, 2 linguri cu amidon, 2 linguri cu făină, 1 lingură cu țelină uscată sau o linguriță cu pudră de țelină, 1 linguriță rasă cu ceapă granulată, 1 lingruriță rasă cu usturoi granulat, 300 g fulgi de porumb, sare, piper. Opțional puteți folosi fulgi de ardei iute. Puteți folosi fie pulpe de pui, fie piept de pui, carnea trebuie tăiată în bucățele mici.

Popcorn chicken, o minunăție pentru orice pofticios

Mod de preparare

Amestecați condimentele, fără să puneți sare. Aceasta se va așeza direct pe carne. Țelina deshidratată va da un gust nemaipomenit preparatului culinar, așa că nu trebuie să fie scoasă din rețetă. Pregătiți ouăle și fulgii de porumb, care se vor mărunți.

Masați bine cu mâna bucățelele de carne pentru ca amestecul de condimente să se întrepătrundă. Amestecați, de asemenea, făina și amidonul cu ouăle și aveți grijă să nu se facă nici un fel de cocoloașe. Turnați apoi compoziția peste carnea condimentată și mai amestecați încă odată.

Bucățelele de carne se pun doar în uleiul foarte bine încins

Puneți carnea în fulgii de porumb, dar nu pe toată odată. Tăvăliți bine, apoi scuturați produsul și puneți bucățile pe o tavă. Uleiul se pune la încins foarte bine, iar prăjirea se face rapid, în baie de ulei. Dacă bucățile de carne nu le veți pune în uleiul foarte încins, atunci carnea va fi îmbibată cu ulei. Scoateți bucățile de carne folosind o paletă și așezați pe șervețele demachiante.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre