Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețete revigorante de frappe-uri pentru o vară fierbinte. Combinații spectaculoase și trucuri necunoscute

Rețete revigorante de frappe-uri pentru o vară fierbinte. Combinații spectaculoase și trucuri necunoscute
Vara e în toi, căldurile sufocante, iar un frappe ne va merge la suflet. Iată câteva rețete care sunt absolut fantastice, pe care să le consumați alături de prieteni și familie.

O băutură extrem de iubită în toată lume, frappe-ul este nelipsit de pe masa românilor. Ce spuneți de câteva trucuri pe care nu vi le-a spus nimeni?

Frappe cu vanilie

Pentru a pregăti un excepțional frappe cu vanilie, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 350 ml lapte, 200 g gheață, 100 g înghețată de vanilie, 50 g miere, 3-4 lingurițe cu cafea instant, 1 linguriță cu extract de vanilie.

Frappe cu vanilie, pentru o vară fierbinte

Dacă vă place vanilia, trebuie neapărat să încercați această rețetă savuroasă. Amestecați toate ingredientele timp de două-trei minute cu un blender și turnați compoziția într-un pahar mai înalt. Se decorează cu frișcă și ciocolată rasă.

Frappe cu frișcă și topping de caramel

O altă minunăție pentru vară este frappe-ul cu frișcă și topping de caramel. Ingredientele necesare sunt 150 ml lapte rece, 3 cuburi de gheață, 2 lingurițe cu ness, 1 linguriță cu zahăr, 4 linguri cu apă rece, 2 linguri cu sirop de caramel, frișcă.

Pentru o seară cu prietenii: frappe cu caramel

Amestecați într-un blender ness-ul cu apa până când se va obține o spumă. Luați un pahar înalt, puneți cuburile de gheață, adăugați lapte să le acopere, apoi turnați și spuma cu ness. Amestecați totul foarte bine, iar deasupra turnați frișca și siropul de caramel. Cu siguranță, acest frappe nu-l veți uita niciodată.

Frappe cu ciocolată și rom

Cine iubește ciocolata și romul, are acum la îndemână un frappe cu adevărat delicios obținut din 300 ml lapte rece, 10 cuburi de gheață, 2 linguri cu cafea instant, 2 cupe cu înghețată de ciocolată, esență de rom.

Frappe cu ciocolată și rom, o nebunie pe timpul verii

Mod de preparare

Amestecați ingredientele într-un pahar în jur de un minut, turnați totul într-un pahar, iar deasupra așezați o cupă cu înghețată. Este o minunăție pentru zilele caniculare. Există și un truc pe care nu vi l-a spus nimeni. Dacă nu aveți blender la îndemână, puneți ingredientele într-un borcan ce se închide ermetic cu capac.

O altă variantă presupune și folosirea unui tel electric pentru a mixa toate produsele. Dacă nu aveți cuburi de gheață, puteți utiliza și gheață pisată. Înainte de a turna frappe-ul, pentru a nu se topi gheața introduceți paharele în congelator pentru câteva minute. Se vor folosi întotdeauna paharele înalte și transparente.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre