A fost fondatorul celui mai apreciat grup din țara noastră. S-a stins din viață lăsând în urmă multă durere.
România este în doliu. Una dintre cele mai mari personalități ale lumii muzicale a plecat dintre noi
A murit celebrul dirijor al Corului de Cameră Preludiu, Voicu Enăchescu. Artistul a văzut lumina zilei la 24 mai 1943, în Brănești, județul Dâmbovița și a absolvit Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu din Capitală, unde a avut profesori celebri, precum Zeno Vancea, Alexandru Pașcanu, Petre Crăciun și Constantin Romașcanu.
Pasiunea pentru dirijorat a preluat-o de la Ion Vanica, fostul dirijor al Corului de Copii Radio. El a fondat grupul Preludiu, unul dintre cele mai apreciate formații din România, în anul 1972. Din 1998, el a devenit președinte al Asociației Naționale Corale din România.
A avut peste 1500 de concerte
În 40 de ani, corul Preludiu, sub bagheta lui Voicu Enăchescu a avut peste 1500 de concerte în întreaga lume, din Europa, Asia și Ameerica dar și peste 300 de înregistrări radio și TV, un disc Electrecord și trei CD-uri.
Premiile câștigate de maestru
Extrem de apreciat pentru talentul său, Voicu Enăchescu a primit Ordinul „Meritul Cultural” în Grad de Comandor pentru promovarea culturii, premiul I și medalia de aur la Festivalul Coral Internațional din Beijing, China în anul 2002 și 2012, dar și premiul I la Festivalul de Muzică Ortodoxă din Bialystok, Polonia, precum și multe alte premii pentru cel mai bun dirijor. Voicu Enăchescu a fost căsătorit cu celebra soprană Eleonora Enăchescu, care a trecut la cele veșnice în septembrie 2015.
Cei care vor să-și ia adio de la artist o pot face la Ateneul Român
Trupul neînsuflețit lui Voicu Enăchescu va fi depus duminică, 20 noiembrie, la Ateneul Român. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o putea face între orele 13,30 – 17.00. Dirijorul va fi condus pe ultimul drum luni, 21 noiembrie, ora 12.00, la Cimitirul Sfântul Ilie din Pipera.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook