Simona Ionescu / Redactor Șef

Românii fac pagube serioase gigantului Google

Românii fac pagube serioase gigantului Google
O altă mașină Google a fost distrusă în România. Aceasta a fost izbită de tren, în Mehedinți. Nu este, însă, singura.

O mașină Google, folosită pentru a fotografia străzile pentru Google Street View, a fost izbită de tren, zilele trecute, în localitatea Butoieşti, din judeţul Mehedinţi. Conform polițiștilor, care au întocmit un dosar penal, în urma accidentului şoferul autoturismului a fost rănit uşor.

„La data de 10 mai a.c., ora 10.11, Poliţia oraşului Strehaia a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că în comuna Butoieşti s-a produs un accident rutier între un autoturism şi un tren. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Strehaia care, în urma verificărilor efectuate, au stabilit că un bărbat de 51 de ani în timp ce conducea un autoturism în localitatea Butoieşti, la trecerea la nivel cu calea ferată dublă fără bariere, semnalizată prin indicatoare rutiere şi semnale acustice şi luminoase, nu a acordat prioritate de trecere trenului şi a intrat în coliziune cu acesta”, a transmis Poliția Mehedinţi. În urma impactului, care a fost puternic, autoturismul Google a fost proiectat pe un teren agricol de lângă calea ferată. Șoferul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri. Tot acolo, el urmează să fie testat pentru alcoolemie.

Mașina Google a fost proiectată pe un câmp

Altă mașină autonomă Google nu a acordat prioritate și a rănit un om

Acesta este al doilea accident în care este implicată o mașină Google în primăvara aceasta, în România. Amintim că în data de 23 martie, un autovehicul autonom Google care, de asemenea, capta imagini pentru serviciul de Street View, a intrat în coliziune cu altă mașină,  în orașul Ovidiu din județul Constanța. Cauza accidentul a fost neacordarea priorității de către mașina Google, a relatat presa la momentul respectiv. Medicii de la Ambulanță au preluat o persoană din cel de-al doilea vehicul.

O mașină autonomă Google a provocat un accident neacordând prioritate

Mașinile Google Street View s-au întors în România primăvara aceasta, preluarea de imagini din țara noastră începând în data de 7 martie. În următoarele luni, autovehiculele Google vor actualiza imaginile din zeci de orașe pentru Google Maps.

Surse foto: InfoTrafic, Promotor, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre