Simona Ionescu / Redactor Șef

Romanița Iovan îi poartă numele, dar nu pare să mai treacă pe la mormântul pilotului. Imaginile zilei

Romanița Iovan îi poartă numele, dar nu pare să mai treacă pe la mormântul pilotului. Imaginile zilei
Povestea lor de dragoste și căsnicia lor a fost una privită cu invidie, cât a existat. Apoi a fost comentată intens, când a survenit divorțul, la cinci ani de la mariaj.

De 14 ani celebra creatoare de modă Romanița Iovan trăiește marea dragoste a vieții ei. De cel căruia îi poartă numele, pare că a uitat să-i aprindă o candelă. Fostul soț al Romaniței Iovan, pilotul Adrian Iovan, este înmormântat în Cimitirul Bellu Catolic, lângă părinți. Adrian Iovan și-a pierdut viața într-un accident aviatic petrecut în Munții Apuseni, la mijlocul lunii ianuarie 2014.

Odată cu el a murit şi o  studentă la medicină, pe nume Aura Ion, de 24 de ani. Copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu au fost răniți, dar au supraviețuit.

Adrian Iovan pilota aeronava care s-a prăbușit în 2014 în Apuseni. În ciuda vremii rele, a decis să zboare pentru a ajuta un transplant de organe

Aeronava pilotată de Adrian Iovan, un YR-BNP, de tip Britten Norman BN-2A-27 Islander, efectua o cursă umanitară în vederea unui transplant de organe, când a aterizat forțat într-o pădure.

Accidentul aviatic din Apuseni, o tragedie ce putea fi evitată

Potrivit anchetei, aterizarea forțată s-ar fi produs din cauza faptului că motoarele s-au oprit în zbor, în condițiile în care vremea era extrem de rece și severă în acea zi. Ancheta a stabilit că, date fiind condițiile meteo, decizia comandantului aeronavei ar fi trebuit să fie să o țină la sol.

Romanița și Adrian Iovan au împreună un fiu. Pilotul mai avea o fiică dintr-o relație anterioară

De drama accidentului din Apuseni vă amintiți cu toții. La momentul impactului cu solul, atât Aura Ion cât și Adrian Iovan erau în viață. Doar că operațiunea de căutare și de salvare a victimelor a întârziat enorm, după ce localizarea s-a făcut eronat. Practic, așa cum au stabilit legiștii, studenta a murit pur și simplu din cauza frigului. La momentul decesului, pilotul Adrian Iovan, comandantul aeronavei, avea 55 de ani și doi copii, dintre care un băiat din relația cu creatoarea de modă Romanița Iovan.

Mormântul lui Adrian Iovan, aproape abandonat

Se vor împlini, peste o lună, 10 ani de la moartea pilotului Adrian Iovan, iar foștii lui apropiați pare că l-au uitat. Nici măcar o lumânare nu mai apare la mormânt, potrivit playtech.ro. Fotografiile părinților lui, dar și cea a pilotului s-au șters de pe criptă și nicio floare nu poate fi văzută la locul de veci.

Nimeni nu a mai aprins de mult o lumânare și nu a mai dus flori la mormântul lui Adrian Iovan (Sursa foto: Playtech.ro)

După felul în care arată mormântul, se pare că nimeni din cei dragi nu a mai trecut de foarte mult timp pe acolo. Crucea de lemn e culcată pe mormânt și cu greu mai pot fi distinse câteva litere. Doar pala de elice stă dreaptă. Aceasta a fost înfiptă în beton, cu un an înainte de moartea sa, chiar de Adrian Iovan.

Romanița Iovan vorbește în interviurile de presă despre fostul soț, iar în fiecare an se duce în Apuseni, acolo unde a murit pilotul și unde locuitorii care l-au găsit organizează o comemorare religioasă.

Romanița Iovan și-a refăcut viața alături de un avocat

Între timp, creatoarea de modă Romanița Iovan se bucură de viață în compania iubitului ei cu care are o relație dinaintea decesului celui căruia îi poartă, în continuare, numele. Anul trecut, creatoarea a fost cerută în căsătorie de avocatul Iulian Gogan, vedeta mărturisind că s-a logodit în secret cu iubitul ei.

„Pe Iulian l-am cunoscut printr-o cunoștință comună. Aveam nevoie de un sfat juridic. Și așa cum nicio persoană nu apare întâmplător în viața noastră, și relația cu Iulian a fost un astfel de exemplu. Relația noastră a evoluat, în timp, de la consiliere juridică la prietenie și, apoi, la iubire”, mărturisea Romanița Iovan într-un interviu din 2022.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre