Simona Ionescu / Redactor Șef

Rostiți această rugăciune extrem de puternică în dimineața Duminicii Floriilor și viața vi se va schimba radical

Rostiți această rugăciune extrem de puternică în dimineața Duminicii Floriilor și viața vi se va schimba radical
Duminica Floriilor, cea mai importantă sărbătoare din Postul Paștelui, este așteptată cu nerăbdare de toți creștinii.

Floriile vestesc Învierea Domnului și sunt pline de tradiții și obiceiuri, care întotdeauna se respectă.

Rostiți această rugăciune extrem de puternică în dimineața Duminicii Floriilor și viața vi se va schimba radical

Duminica Floriilor marchează momentul în care Mântuitorul intră în Ierusalim, călare pe asin, fiind întâmpinat cu flori, ramuri de măslin și salcie. În această zi sunt celebrați toți cei care poartă nume de flori și este dezlegare la pește. Credincioșii merg la biserică dimineață, unde duc flori și ramuri de salcie ce urmează să fie sfințite de sfinții părinți.

Ulterior, acestea vor fi duse acasă și așezate cu cinste la icoane. Potrivit tradiției, se spune că e bine ca în această zi de mare sărbătoare să rostiți o rugăciune care este foarte puternică, alungă răul din casă și vă ajută ca tot anul să fiți feriți de pericole și să aveți noroc.

Rugăciunea de Florii se rosteşte dimineaţa

“Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin învierea Sa. Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I a prevestit învierea,

Însuţi, Stăpâne, păzeşte ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte prăznuire. Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi au strigat Ţie: osana, apără ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti, să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de viaţă făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Sursă foto: ziarul unirea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre