Simona Ionescu / Redactor Șef

Roxana Blenche vrea să fie prima femeie care câștigă ”Chefi la cuțite”

Roxana Blenche vrea să fie prima femeie care câștigă ”Chefi la cuțite”
Concursul ”Chefi la cuțite” se apropie de final. Au rămas în cursă tineri bucătari, dar și amatori. Roxana Blenche vrea să fie prima femeie care câștigă la ”Chefi la cuțite”.

Un concurs plin de emoții, în acest sezon ”Chefi la cuțite”. Surprizele s-au ținut lanț, au plecat bucătari cu experiență și au rămas cei mai determinați să câștige. Roxana Blenche vrea să fie prima femeie care câștigă ”Chefi la cuțite”.

Roxana Blenche vrea să fie prima femeie care câștigă ”Chefi la cuțite”

Roxana Blenche (27 de ani) a venit la concurs cu gândul de a fi prima femeie care va ajunge în finală și, de ce nu, de a câștiga competiția care, până acum, a fost dominată de bărbați.

Inițial, la ”Chefi la cuțite”, Roxana Blenche a fost aleasă de de Cătălin Scărlătescu în echipa pătrățelelor, dar Florin Dumitrescu a “furat-o” în echipa bulinelor cu ajutorul unei amulete foarte puternice, așa că tânără a fost nevoită să își schimbe tunica de chef.

Roxana Blenche de la Chefi la cuțite este chef într-un restaurant din Capitală, iar tânăra le-a povestit celor trei șefi că nu este la prima participare la un concurs, chiar dacă această competiție i-a dat cele mai mari emoții.

„Am fost și în alte competiții, internaționale, am reprezentat România la Milano, alături de chef Cezar Munteanu. Am început în bucătărie alături de Michel Pascale, câștigător Iadul bucătarilor. Știu că aici e mai greu, dar vreau să demonstrez că pot’, a povestit Roxana Blenche la Chefi la cuțite.

Roxana Blenche voia să meargă ”la coada vacii”

Inițial, cursul vieții Roxanei Blenche a fost altul, tânăra pregătindu-se să devină inginer zootehnist. Întâmplarea a făcut ca, în 2015, pe când era studentă în anul patru la Cluj-Napoca, să obțină un post de bucătar în restaurantul Michel Pascale, din Baia Mare. Extrem de pasionată și-a urmat vocația, în timp acumulând experienţă în alte restaurante din țară și în străinătate. Acum este head chef la Melt Restaurants și participă la competiții internaționale de cooking.

„A început să-mi placă cu adevărat să gătesc când eram prin anul trei de facultate, cam atunci am început să experimentez și să îmi cumpăr foarte multe cărți de gastronomie. Sora mea este cea care m-a încurajat să-mi încep o carieră în domeniu, deși eu susțineam că voi fi inginer zootehnist. Însă, prin 2015, când eram în anul patru de facultate, se deschidea la Baia Mare un restaurant fine dining, este vorba de Michael Pascale, iar sora mea mi-a făcut rost de un interviu pentru un post de bucătar, fără să știu. Inițial chiar m-am supărat pe ea, dar m-am prezentat la interviu și am obținut postul. Așa am intrat în acest domeniu. Mi-a plăcut și am rămas”, a povestit Roxana Blenche de la Chefi la cuțite.

”Trebuie să spun că este mai greu pentru fete să reușească în acest domeniu, din simplul motiv că nu este încă o obișnuință. Este greu, și mie mi-a fost foarte greu, am ieșit plângând din bucătărie de un milion de ori, dar mereu mi-am zis că că le voi demonstra tuturor că pot. Trebuie să fii puternic și să îți dorești să înveți cât mai mult. Ca în orice domeniu, trebuie să studiezi continuu, nu este suficient să lucrezi în bucătărie și să prinzi meserie”, a spus Roxana Blenche, pentru trendshrb.ro.


Rețetă de plăcintă grecească: Bougatsa cu vanilie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre