Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a decis. România nu are bani pentru Eurovision

S-a decis. România nu are bani pentru Eurovision
Televiziunea Română a difuzat un comunicat de presă prin care a anunțat că România nu va participa la ediția de anul acesta a concursului Eurovision. Motivul? „Constrângerile financiare”.

E hotărât. Anul acesta România nu va participa la ediția din 2024 la concursul Eurovision, din cauza lipsei de bani. Anunțul a fost făcut de TVR printr-un comunicat de presă.

„A decis ca TVR să nu participe la ediția din acest an a Eurovision Song Contest”

„Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC)”, conform comunicatului TVR. Decizia a fost luată în ședința de joi, cu cinci voturi „pentru”, patru „abțineri” și patru „împotrivă”.

„TVR alocă resurse consistente pentru alte producţii şi proiecte prioritare”

Consiliul de Administrație a TVR a anunțat că a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care „nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional”.

„În acest an, pe lângă producțiile consacrate, TVR alocă resurse consistente pentru alte producţii şi proiecte prioritare. Printre acestea: transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare.

Câștigătoarea Eurovision 2023, Loreen

„TVR se vede nevoită să amâne participarea la Eurovision Song Contest pentru o ediţie viitoare”

Precum și automatizarea emisiei canalelor SRTv, investiţii în sistemul de producție al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare îndelung amânate. Deşi a beneficiat de o prelungire a termenului limită pentru înscrierea la concursul din 2024, mulțumită unei colaborări de tradiţie cu European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, TVR se vede nevoită să amâne participarea la Eurovision Song Contest pentru o ediţie viitoare”, adaugă sursa citată.

Unde va avea loc Eurovision

Concursul Eurovision din anul 2024 urmează să aibă loc în orașul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului. În decursul anilor, au mai fost și alte țări care nu au vrut să participe la concursul internațional, respectiv Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina sau Macedonia de Nord.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre