Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a găsit răspunsul unei dileme. Cine a furat creierul lui John F. Kennedy

S-a găsit răspunsul unei dileme. Cine a furat creierul lui John F. Kennedy
De când John F. Kennedy a trecut la cele veșnice, se păstrează misterul asupra morții sale. Ce s-a întâmplat însă cu creierul președintelui?

Omenirea știe că John F. Kennedy a murit în noiembrie 1963. E cam tot ce se cunoaște cu certitudine despre acest moment tragic. Dar creierul său unde se află?

S-a găsit răspunsul unei dileme. Cine a furat creierul lui John F. Kennedy

Tot felul de comisii și oameni de știință s-au chinuit de-a lungul vremii să afle detalii referitoare la moartea lui John F. Kennedy. Dar nimeni nu a putut să afle adevărul despre locul unde s-ar afla creierul lui JFK sau cine l-ar fi luat.

Cât privește cel care l-a ucis, multă vreme s-a crezut că este vorba de pușcașul marin Lee Harvey Oswald care, inițial fusese arestat pentru că a omorât un polițist la scurt timp după asasinarea președintelui. Ulterior, a devenit principalul suspect de moartea lui Kennedy.

Și acesta a fost însă ucis la rândul său, în timp ce era transferat de la arestul municipal la închisoarea districtuală de Jack Ruby. Acesta era un cunoscut proprietar de cluburi de noapte din Dallas. Pe de altă parte, teoriile conspirației spun că acest Ruby ar fi fost implicat, alături de crima organizată, într-un complot pentru asasinarea lui Kennedy.

Jack Ruby

 

Multă materie cerebrală s-a pierdut în mașină

Revenind la creierul lui Kennedy, în anul 1978, o comisie guvernamentală numită „Comisia House privitoare la asasinat” a mărturisit un lucru fantastic: nu se găsește creierul președintelui. Și s-a cerut o investigație ca la carte. Cum e posibil să fi dispărut?

Ce se știe despre creierul președintelui? Specialiștii spun că, întrucât prin creierul acestuia ar fi trecut două glonțuri, multă materie cerebrală s-a pierdut în mașina președintelui. Ulterior, când a fost făcută autopsia, legiștii au înlăturat ce mai rămăsese.

Cutia cu creier a fost mutată la Arhivele Naționale, din ordinul fratelui președintelui

În acest moment, începe misterul. Există martori care au afirmat că au văzut-o pe soția președintelui când ținea în mână o parte din creier. Pe de altă parte, autopsierii ar fi pus creierul într-o cutie specială care a fost ascunsă de Serviciul Secret la Casa Albă.

Un lucru mai mult decât ciudat s-a petrecut în anul 1965, când se spune că fratele președintelui, Robert, a ordonat ca acea cutie în care se afla creierului lui Kennedy să fie dusă la Arhivele Naționale. Numai că, în 1966, când s-a făcut un inventar amănunțit în acea instituție, s-a descoperit că dispăruse tocmai acea cutie.

Lee Harvey Oswald

 

Declarații șocante ale istoricului James Swanson

Au început din nou investigațiile, 40 de oameni au fost aduși în fața oamenilor legii și au spus tot ce știau, însă creierul tot nu a fost găsit. Istoricul James Swanson, în cartea sa „Președintele a fost împușcat. Asasinarea lui J.F. Kennedy” a mărturisit că știe adevărul.

Potrivit acestuia, cutia cu creierul ar fi fost luată chiar de fratele președintelui, Robert, pentru a ascunde faptul că John F. Kennedy avea obiceiul să consume droguri periculoase. Unde l-ar fi dus, rămâne însă enigma care nu se știe dacă va fi vreodată deslușită.

Sursă foto: TimeMagazine

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre