Preparate delicioase din creier – rețetele Ancăi Fati

Preparate delicioase din creier – rețetele Ancăi Fati
Una dintre rețetele apreciate de cei trei jurați Chefi la Cuțite în nou începutul sezon a fost această rețetă de creier de porc cu ceapă si ouă pe crutoane de pâine.

Anca Fati, o concurentă de profesie profesoară de engleză, din Baia Mare, a impresionat în sezonul 9 Chefi la cuțite cu preparate delicioase din creier de porc. Nu necesită foarte mult timp de preparare cele două tipuri de gustări pe bază de creier și nici tehnici laborioase. Important este să avem toate ingredientele pregătite pe masa de lucru, pentru a ne simplifica munca.

Ingrediente pentru preparate delicioase din creier de porc

600-700 g creier de porc proaspăt, ulei de floarea soarelui, 5-6 fire de ceapă verde, 1 legatură de mărar proaspăt, 100 ml oțet de 9 grade, 4 ouă, 100 gr unt, 200 gr făină albă, 100 gr zahăr brun, 1-2 bucăți salată romana/iceberg sau salată verde, 1 legătură de ridichi roșii, 250 gr pesmet, 50 gr susan, 1 lămâie și 2 lime, 1 baghetă de pâine, 1 linguriță turmeric, apă, sare și piper

Mod de preparare creier de porc pane

În primul rând se pune oala cu apă cu oțet și sare la fiert pe aragaz. Până fierbe apa, se spală creierul de porc și se selectează bucățile întregi (minim 8, două pentru fiecare porție). Restul de creier care este mai sfărâmat se dă deoparte pentru următorul preparat. Când se atinge punctul de fierbere în oala de pe foc, cu mare atenție, se adaugă bucățile de creier întreg. Se lasă aproximativ 2-3 minute și se scot cu ajutorul unei spumiere.

Se pune o tigaie cu ulei la încins. Într-un bol, se amestecă 2 ouă cu puțină sare. Bucățile de creier fierte și scurse se tăvălesc prin făină, apoi prin amestecul de ouă și la final prin pesmet cu susan. Se prăjesc  în uleiul încins. Se scot pe hârtie absorbantă.

Cum se prepară creier de porc cu ceapă si ouă pe crutoane de pâine

Se curăță și se toacă ceapa verde în rondele mici. Se feliază bagheta de pâine. Într-o tigaie anitaderentă se pun aproximativ 150 ml ulei la încins. Se adaugă ceapa verde tocată, apoi creierul de porc și se lasă la călit. Apoi adăugați sare, piper și puțin turmeric. Se amestecă bine, iar la final, se adaugă 2 ouă bătute și mărar verde tocat. Se lasă compoziția la răcit.

Se pune pe aragaz o tigaie grill și se rumenesc pe ea feliile de baghetă. Când amestecul de creier cu ceapă și ouă s-a răcit puțin, se blendează pentru a obține o pastă ce va fi pusă într-un posh. Cu ajutorul acestuia se vor orna crutoanele de pâine. Deasupra lor se va mai adaugă puțin mărar tocat și coajă de lămâie și lime răzuită. La final, se va picura și puțină zeamă de lime deasupra.

Dressing pentru  preparate delicioase din creier de porc

Se pune o cratiță pe foc, se topește untul și se adaugă zeamă de lime, sare, piper și turmeric. Acesta va fi dressingul pentru creierul pane.

Se iau 8 frunze de salată și în fiecare din ele se așază o bucată de creier pane. Apoi vor fi stropite cu dressing.

Sursa: Chefi la cuțite

Poftiți la masaj cu șerpi! Tehnica ciudată folosită de egipteni

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp