Interviul cu prințesa Diana din 1995, realizat de către Martin Bashir, era investigat de către Lord Dayson, un judecător care a condus o anchetă în acest caz. Interviul din 1995 s-a bucurat de un succes uriaș, fiind urmărit de peste 25 de milioane de telespectatori la momentul difuzării. În timpul acestui interviu, prinţesa Diana a făcut celebra afirmaţie: „Eram trei în acest mariaj”.
Jurnalistul Martin Bashir a plecat de la BBC săptămâna trecută, invocând probleme de sănătate. BBC difuzează joi investigaţia despre celebrul interviu luat Prinţesei Diana în 1995. Difuzarea documentarului a fost deja amânată o dată. De data aceasta, investigaţia este programată azi, la ora 21.00, ora României, pe BBC One.
BBC a știut că Martin Bashir a înșelat-o pe Diana
Lordul Dyson a declarat că BBC „nu a respectat standardele înalte de integritate și transparență, care îl caracterizează”. BBC a anunțat că raportul a arătat „eșecuri clare” și: „Ne pare foarte rău pentru acest lucru”. Potrivit anchetei, BBC a ascuns tacticile „înșelătoare” pe care jurnalistul Martin Bashir le-a folosit pentru a-și asigura faimosul interviu cu prințesa Diana și „nu a respectat standardele de integritate și transparență”.
„Deși raportul arată că prințesa Diana a fost interesată de ideea unui interviu cu BBC, este clar că procesul de asigurare a interviului a fost departe de așteptările îndreptățite ale publicului. Ne pare foarte rău pentru acest lucru. Lord Dyson a identificat deficiențe clare.
Deși BBC-ul de astăzi are procese și proceduri semnificativ mai bune, cele care existau la acea vreme ar fi trebuit să împiedice asigurarea interviului în acest fel. BBC ar fi trebuit să facă eforturi mai mari pentru a afla adevărul despre ce s-a întâmplat la acea vreme și să fie mai transparent. În timp ce BBC nu poate întoarce timpul, putem oferi scuze complete și necondiționate. BBC le oferă astăzi”, a declarat directorul general al BBC, Tim Davie.
Foto: Facebook
De ce divorțează Rona Hartner și Herve Camilleri. Ultimele noutăți
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook