Povestim astăzi de o pensionară de peste 72 de ani, din Spania, care din motive de singurătate și-a găsit refugiul în online. A început să vorbească cu un bărbat și încet, încet aceasta i-a câștigat încrederea, dar și inima. Și iată așa femeia nu departe de a fi octogenară s-a îndrăgostit.
Individul, profitând de sentimentele ei, a început să îi ceară bani, o tactică veche, cu care se confruntă deseori multe femei, tot în mediul online.
Acum, ea, printre lacrimi, povestește cum și-a pierdut economiile de o viață, dându-le bărbatului cunoscut în spațiul virtual. Un șarlatan, dar aceasta avea să afle mult mai târziu.
Acum, femeia se simte înșelată și manipulată. În plus, după ce a mers la Poliție pentru a depune plângere, acum trebuie să meargă și la un psiholog. A pierdut 30.000 de euro, pe care spune că de fapt i-a împrumutat bărbatului pe care l-a cunoscut online. Fiul ei o avertizase, dar a căzut oricum în capcană.
În aceste zile, ea regretă amarnic ceea ce a făcut: „ Mă simt înșelată, manipulată. Nu pot să cred că mi s-a întâmplat asta la vârsta mea”.
Povestea bătrânei cu „un bărbat frumos”: Mi-a trimis flori virtuale
Femeia de 72 de ani, care este văduvă de 20 de ani, mărturisește azi că se simțea singură. Chiar fiul ei i-a sugerat să-și deschidă un profil pe o rețea de socializare pentru a întâlni pe cineva. „Am văzut un bărbat care mi s-a părut foarte frumos. Am început să vorbim și în final am făcut schimb de WhatsApp”, explică femeia văduvă.
Ea relatează cum a avut loc povestea, pas cu pas: la început a fost foarte măgulitor și atent. „A fost foarte afectuos. Mi-a trimis flori virtuale, poezii. M-am îndrăgostit”. Când a fost vorba să se întâlnească față în față, bărbatul frumos nu putea. Motivul invocat de bărbat fiind că este inginer naval și călătorește mereu pe Mare.
Prima dată când bărbatul frumos i-a cerut bani a fost pentru o cartelă de telefon. Avea nevoie ca ea să o reîncarce. Doar așa ar fi putut continua să vorbească. A costat-o 50 euro. La scurt timp, i-a cerut același lucru. Dar de data aceasta suma a fost de 150 de euro. Ea a fost de acord. „Mi-a spus că îmi va restitui banii”, spune femeia, privind într-un ounct fix, în amintirea timpurilor apuse.
Pentru a scoate și alți bani de la ea, el invoca diferite pretexte. „Iubito, sunt în Japonia și nu mă lasă să intru. Îmi cer o taxă de 10.000 de euro. Te rog, fă-mi un transfer, promit că îți dau banii înapoi”. Ulterior, i-a explicat că este ținut într-o țară și că este bătut și amenințat cu moartea dacă nu plătește o anumită sumă. „M-am gândit: vai, săracul!”, și i-a împrumutat din nou bani.
Final nefericit
Finalul este unul nefericit: nici bărbat frumos, nici banii adunați pentru vremuri grele și ședințele lungi și dese, la psiholog. Pensionara a raportat cazul la Poliția catalană, Mossos d’Esquadra. Însă deocamdată, nu există nicio urmă a șarlatanului. Femeia nu mai poate face decât un singur lucru și anume să ofere un sfat:
„Dacă cineva te abordează pe rețelele de socializare și îți cere bani, să nu ai încredere în el. Nu face ceea ce am făcut eu”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook