Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a stins din viață urmașa celebrei avocate Paula Iacob. A murit brusc, la 63 de ani

S-a stins din viață urmașa celebrei avocate Paula Iacob. A murit brusc, la 63 de ani
Celebra Paula Iacob și fiica sa, Ruxandra, s-au întâlnit din nou. Vestea tristă i-a șocat pe toți prietenii

Ruxandra Iacob, fiica celebrei avocate Paula Iacob, a trecut astăzi la cele veșnice. Ce s-a întâmplat cu femeia.

S-a stins din viață urmașa celebrei avocate Paula Iacob. A murit brusc, la 63 de ani

De profesie medic psihiatru, Ruxandra Iacob a avut o carieră extraordinară, dar un accident vascular cerebral a pus-o la pământ. Toți cei care au cunoscut-o au rămas înmărmuriți. În 2015, Anda, așa cum i-au spus prietenii totdeauna, și-a înmormântat mama, iar din acel moment viața ei s-a schimbat radical.

La un an după ce Paula Iacob s-a stins, Ruxandra a dat un interviu într-o emisiune televizată, unde a vorbit despre Paula Iacob, unul dintre cei mai buni avocați pe care i-a avut România.

„Îşi iubea prietenii teribil de mult! Întotdeauna la mesele mari cânta”

„Cred că şi-a dorit până în ultimul moment să-şi reia meseria, viaţa personală, viaţa de familia, petrecerile. Iubea teatrul, iubea muzica de operă, în casă la noi întotdeauna erau mese cu foarte mulţi oameni, prieteni apropiaţi. Îşi iubea prietenii teribil de mult! Întotdeauna la mesele mari cânta. Erau întotdeauna invitaţi cântăreţi celebri care cântau în cadru intim: Nicolae Herlea, Octavian Naghiu, Ludovic Spiess. Erau prieteni de suflet.

„Pentru ea nu a existat o măsură a vârstei în ani, ci, a dorit să dea totul până în ultimul moment”

A iubit viaţa, a iubit animalele, a dorit întotdeauna să ajute oamenii necăjiţi, să facă bine. Şi-n această profesie a activat peste 54 de ani. Pentru ea nu a existat o măsură a vârstei în ani, ci, a dorit să dea totul până în ultimul moment, ceea ce a şi făcut-o.”, a povestit Ruxandra.

Paula Iacob a fost avocata lui Nicușor Ceaușescu

Celebra avocată l-a apărat pe Nicușor Ceaușescu și a vorbit, la un moment dat, cum l-a cunoscut. „Am fost într-o zi la un arestat de drept comun la Direcţia de cercetări speciale. La Valentin era viitoarea lui soţie, cu pachet, în zăpadă, când am intrat eu la 9.00.

Am ieşit la 14.00, era tot în zăpadă cu pachetele. Şi la Zoe era fratele soţului ei, că între timp fusese şi soţul ei, Mircea, arestat. La Nicu Ceauşescu am văzut că nu era nimeni cu niciun fel de pachet. Situaţie în care, întâlnind-o pe o verişoară prin alianţă, tânără avocată, căreia nu-i ajungeau mâinile să fie sărutate de diverşi avocaţi care după aceea au fost mari liberali, mă rog, în politică…

„Mi s-a părut nedrept pentru că îmi aminteam din copilăria mea ce însemna să fii rudă de deţinut politic”

Am întâlnit-o într-un colţ, nimeni nu mai stătea de vorbă cu ea, era căsătorită cu un nepot de-al doamnei Ceauşescu. (…) Mi s-a părut nedrept pentru că îmi aminteam din copilăria mea ce însemna să fii rudă de deţinut politic. Atunci i-am spus – „dacă pot să te ajut cu un client, cu ceva, te ajut”.

Moment în care mi-a spus că-i e milă de Nicu, la care nu merge nimeni. Atunci am acceptat să mă duc, i-am spus că îl voi apăra dacă nu-mi displace total ca om, fiindcă ştiam atâtea lucruri rele… Nu-l cunoşteam. Am fost la el la Direcţia de cercetări, am vorbit timp de 5-6 ore. El a acceptat când i-am spus că am apărat-o în divorţ pe verişoara lui”, a declarat Paula Iacob, într-o emisiune la Realitatea TV.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre