Simona Ionescu / Redactor Șef

Sala Polivalentă de la Turda, un fabulos palat al sporturilor. Cât a costat bijuteria

Sala Polivalentă de la Turda, un fabulos palat al sporturilor. Cât a costat bijuteria
Sala Polivalentă de la Turda, o adevărată bijuterie a României a găzduit primul eveniment sportiv. Pentru construcția și amenajearea fabuloasei clădiri a fost nevoie de 23 milioane de euro. Banii provin din fonduri europene.

Primarul orașului Turda spune despre noua Sala Polivalentă că este o „construcție impresionantă”, iar toți ceilalți care au văzut-o susțin că e o bijuterie în toată regula.

Are o capacitate de 3320 de locuri

Noua Sală Polivalentă din Turda are o capacitate de 3320 de locuri și poate găzdui cele mai important meciuri internaționale, de la cele de handbal la volei și baschet. Inaugurarea a avut loc cu un spectacol de drone și un concert în aer liber. Ulterior, bijuteria de la Turda a fost gazda meciului de handbal dintre Potaissa Turda și Dinamo, în etapa a 23-a din Liga Națională de handbal masculin. Meciul s-a terminat cu scorul de 35-35. La meciul dintre cele două echipa n-a mai rămas gol nici un loc din cele 3320.

Lucrările au durat peste trei ani

A fost inaugurată Sala Polivalentă din Turda

Pentru ridicarea Sălii Polivalente din Turda a fost nevoie să se lucreze timp de trei ani. Lucrările au început în toamna lui 2020 și au fost finalizate în decembrie anul trecut. În complex mai există și o sală de forță, precum și un bazin de înot. Cei care vor veni să participe la meciuri nu vor mai avea de ce să-și facă nici o grijă privind locurile de parcare. Lângă Sala Polivalentă există și 350 de locuri de parcare.

Sala Polivalentă va găzdui și acțiuni culturale

Sala Polivalentă din Turda, o bijuterie

Potrivit primarului orașului Turda, în Sala Polivalentă vor avea loc nu doar meciuri, ci și diverse acțiuni culturale. „Posibilitatea organizării unor concerte de mare amploare și prezența în Turda a unor formații de succes este asigurată de facilitățile oferite de această sală. Cu o capacitate de 3.320 de locuri, această investiție va contribui semnificativ la dezvoltarea infrastructurii sportive, de agrement și de cultură”, a spus edilul orașului Turda, Cristian Matei, potrivit actualdecluj.ro.

Inaugurarea a costat 930.000 de lei

Printre cei care au participat la inaugurare s-a numărat Andra și Erika Isac. Presa locală susțin că pentru inaugurarea Sălii Polivalente s-ar fi cheltuit în jur de 930.000 de lei, din care 600.000 de lei au fost suportați de Primăria Turda.

Sursă foto: evz

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre