Simona Ionescu / Redactor Șef

Răsturnare de situație în cazul șantajului din familia Schumacher! „Capul operațiunii”, arestat

Răsturnare de situație în cazul șantajului din familia Schumacher! „Capul operațiunii”, arestat
După ce la finalul lunii iunie, doi bărbați au fost arestați în Germania, sub acuzația de șantaj la adresa familiei lui Michael Schumacher, poliția a anunțat că face cercetări. Acum a avut loc o răsturnare de situație, căci polițiștii au arestat a treia persoană, care a fost „capul operațiunii”. S-a aflat și ce conțineau documentele cu care a fost șantajată familia pilotului.

La finalul lunii iunie, va anunțam că poliția germană a arestat doi bărbați, acuzați că ar fi șantajat familia lui Michael Schumacher cu documente secrete, contra unei sume de bani nedezvăluite atunci. La o săptămână distanță, polița a anunțat că a făcut o a treia arestare, a unui bărbat care ar fi capul întregii operațiuni. 

Aceasta este o adevărată răsturnare de situație, căci anchetatorii au descoperit că întreaga faptă a fost „lucrată din interior”. Doi bărbați, tată și fiu, în vârstă de 53 respectiv 30 de ani, au profitat de dorința pentru intimitate a lui Schumacher și a familiei și i-au șantajat pe aceștia. Bărbații, care erau din orașul german Wuppertal, au transmis angajaților familiei că se află în posesia unor fișiere cu informații sensibile, pe care Schumacher nu le-ar vrea publicate. Astfel, cei doi au cerut câteva milioane de euro pentru a nu publica documentele pe dark web. 

Documentele erau de fapt fotografii cu familia Schumacher 

S-a aflat acum și ce conțineau mai exact documentele care au reprezentat prilej de șantaj. Cei doi au pretins că dețin fișiere sensibile care conțin imagini cu Michael Schumacher după accidentul său de schi grav din 2013, spunând familiei Schumacher că „nu ar dori ca (fotografiile) să fie publicate”. Ei au cerut 15 milioane de euro în schimbul nerăspândirii fotografiilor, conform relatărilor Bild, citat de DailyMail. 

De la accidentul de schi din 2013, nu se mai știe nimic despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher

După ce legenda Formula 1 a avut accidentul la schi în 2013, soția acestuia l-a dus la casa lor din Elveția, iar de atunci nu se știe nici azi care este starea reală de sănătate a lui Schumacher. În aceste condiții, nu este de mirare că bărbații care au pus mâna pe fotografii au cerut o sumă fabuloasă pentru a păstra tăcerea. 

Capul operațiunii era fostul paznic al familiei 

Poliția germană a descoperit, în urma anchetei, că în șantaj era implicată și o a treia persoană, un bărbat în vârstă de 52 de ani, care a lucrat ca paznic pentru familia Schumacher. Astfel au realizat că scurgerea de informații a venit chiar din interior. Paznicul făcuse o serie de poze, inclusiv lui Schumacher, apoi a profitat de ocazie pentru a încerca să se îmbogățească. 

Documentele cu care a fost șantajată familia Schumacher erau de fapt fotografii din casa familiei, inclusiv cu pilotul de Formula 1

Bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost arestat în orașul Wülfrath din vestul Germaniei. Se presupune că rolul său a fost de a converti fotografii private ale familiei în format digital pentru a le transfera celorlalți doi bărbați, tată și fiu. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre