Simona Ionescu / Redactor Șef

Sărbători în pandemie. Puteți petrece Crăciunul la TVR 2!

Sărbători în pandemie. Puteți petrece Crăciunul la TVR 2!
Dacă tot trebuie să stam în case de Crăciun, televiziunile se dau peste cap să ne facă sărbătoarea cât mai plăcută. TVR 2 are un program special, cu de toate, pentru toți.

Program de Crăciun. Vineri, 25 decembrie

  • În prima ziua de Crăciun, de la ora 12.30, e programat în premieră documentarul „De la Ierusalim la Bethleem”, iar de la ora 13.00, din Piața San Pietro de la Vatican se va transmite mesajul şi binecuvântarea Papei Francisc.
  • Sub genericul „Repere sacre”, telespectatorii TVR 2 pot urmări de la Catedrala Sf Iosif, începând cu ora 8:00,  slujbele din prima zi de Crăciun, „Solemnitatea Nasterii Domnului nostru Isus Cristos”, iar duminică, 27 decembrie, „Solemnitatea Sfintei Familii: Isus, Maria si Iosif”.
  • Pe 25 decembrie, de la ora 13.30, suntem invitați să împodobim bradul la  Palat! Paul Surugiu Fuego a chemat câțiva prieteni care vor colinda și vor aduce veselia în casele românilor: Irina Loghin, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu, Ovidiu Komornyik, Valeria și Traian Ilea, Sanda Ladoși, Margareta Clipa și Vlad Crețu.

  • Cu Fuego ne vom întâlni și duminică, 27 decembrie, în emisiunea „Drag de România mea!”, de la ora 15:00. Nu vor lipsi momente speciale, colindele și atmosferă de sărbătoare. Fuego a pregătit o gală perfectă pentru ziua de Sfântul Ștefan, cu muzică bună și invitați care ne vor colinda și ne vor povesti cum petrec sărbătorile. Astfel, alături îi vor fi Paula Seling, Steliana Sima, Tania Popa, Maria Gheorghiu și Alesis.
  • De la ora 20:00, Corina Dănilă și Dragoș Huluba ne invită la o ediție specială „Gala umorului”, de Crăciun. Îi vom revedea pe Toma Caragiu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, Octavian Cotescu, Ştefan Bănică şi mulţi alţii. Pe marea actriță Stela Popescu nu ne-o putem imagina decât veşnic surâzătoare, gata să ne prezinte o scenetă care ne va smulge un zâmbet şi ne va crea o stare de deconectare.

Program de Crăciun. Sâmbătă 26 decembrie

Pe 26 decembrie, de la ora 13.00, „Gala umorului” a pregatit o ediție specială „Stela Popescu” cu momente inedite din Arhiva de Aur a TVR. Marina Almășan ne așteaptă în a doua zi de Crăciun, de la ora 15:00, la un Târg de Crăciun marca „Femei de 10, barbați de 10”. Vom avea brazi, străduțe aglomerate, chioșcuri cu vată de zahăr, tonete cu turtă dulce și, firește, Moș Crăciun! El va fi însoțit de Mary Christmas, consoarta sa și amândoi vor forma un cuplu comic (Dan Helciug și Cristina Cioran). Va fi primul Moș Crăciun din istoria TVR protejat de o mască, iar pretextul adunării este un soi de „Eurovision” al colindelor și al cântecelor de iarnă, cu 8 artiști provenind de pe toate continentele.

Pentru iubitorii circului, TVR 2 a pregătit pe 25 decembrie, de la ora 15.30 spectacolele Cirque du Soleil: Amaluna, iar de la ora 22.10  Cirque du Soleil: Alegria.

Program de Crăciun. Filme de basm

Filme romantice, de artă, filme pentru copii sau pentru întreaga familie, comedii şi filme de animaţie sunt surprizele pregătite la TVR 2 pentru toate zilele de sărbătoare.

Printre cele mai așteptate titluri: vineri, 25 decembrie, de la 16.30, o feerie cinematografică nominalizată la Oscar: „Condurul şi trandafirul: Povestea Cenuşăresei”.

Și în a doua zi de Crăciun, de la ora 20.10, intrăm pe tărâmul basmelor reale, urmărind „Sissi”, cu Romy Schneider.

Seara de sâmbătă se încheie cu o premieră: debutul, începând cu ora 22.00, a unui nou serial italian: Hotel Imperial.


Moş Gerilă şi ”Pluguşorul” socialist. Versuri despre care nimeni nu știe cine le-a scris

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre