Simona Ionescu / Redactor Șef

Șase dintre cei mai bogați oameni ai lumii, dispăruți în urma unui eveniment straniu

Șase dintre cei mai bogați oameni ai lumii, dispăruți în urma unui eveniment straniu
Pe 19 august, în jurul orei locale cinci dimineața, un iaht de lux unde se aflau șase dintre cei mai bogați oameni ai lumii, a fost lovit de o tornadă, în largul coastei Siciliei. Toate aceste persoane sunt declarate dispărute.

Printre aceștia se numără inclusiv proprietarul ambarcațiunii, magnatul din domeniul tehnologiei Mike Lynch, în vârstă de 59 de ani și fiica sa, Hannah, de 18 ani. În urma tornadei care a lovit iahtul de lux, cel puțin o persoană a murit.

Iahtul se închiria pentru 195.000 de euro pe săptămână

Pe iahtul de lux se aflau 12 pasageri și 10 membri ai echipajului pentru o petrecere privată pe care a dat-o miliardarul britanic Mike Lynch, supranumit Bill Gates al Marii Britanii. Acesta își chemase prietenii pentru a sărbători faptul că a scăpat de acuzațiile de fraudă ale procurorilor din SUA.

Iahtul a fost construit în anul 2008 de firma italiană Perini Navi și a fost disponibil pentru a fi închiriat pentru prețul de 195.000 de euro pe săptămână. Iahtul se remarcă printr-un catarg din aluminiu de 75 de metri, considerat unul dintre cele mai înalte din lume.

Printre persoanele salvate s-a numărat soția lui Lynch

Un iaht de lux a fost lovit de o tornadă în largul coastei Siciliei. Șase dintre bogații lumii, dispăruți

Iahtul se lux s-a scufundat în timp ce naviga pe vremea rea, în largul coastei Siciliei, luni dimineața, înainte de răsărit. Se crede că cinci dintre persoanele dispărute sunt cetățeni britanici, potrivit United Press International (UPI).

Autoritățile nu au făcut publică identitatea persoanei care a murit, singurul cadavru recuperat până acum. Soția lui Lynch, Angela Bacares, s-a numărat printre cele 15 persoane care au fost salvate din epavă, au raportat autoritățile.

Alți patru pasageri despre care se crede că nu au supraviețuit în valurile Mării Tireniene sunt avocatul care l-a ajutat pe miliardar să câștige procesul, Chris Morvillo și soția acestuia, precum și Jonathan Bloomer, președintele Morgan Stanley International și soția lui, Judy.

Persoanele salvate au fost evacuate pe plute de salvare

Salvatorii au declarat că operațiunile de căutare au continuat luni, în timp ce Garda de Coastă italiană a preluat conducerea anchetei. Scafandri specialiști au fost trimiși la fața locului pentru a ajuta la căutări.

Oficialii au declarat că super iahtul se afla în aproximativ 164 de picioare de apă când s-a răsturnat pe o parte în timpul unei furtuni, aruncând o parte din navă. Căpitanul ambarcațiunii în valoare de 30 milioane de dolari a declarat că persoanele care au fost salvate au fost evacuate pe plute de salvare până la sosirea ajutoarelor. În cele din urmă, iahtul s-a scufundat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre