Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandalos. Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai, scapă de acuzația de omor! Părinții victimelor sunt distruși

Scandalos. Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai, scapă de acuzația de omor! Părinții victimelor sunt distruși
Șoferul drogat care a ucis doi tineri în această vară, în stațiunea 2 Mai de pe litoral, a primit o primă decizie din partea instanței. Va fi judecat „mai ușor”, deoarece, potrivit judecătorilor, fapta nu se încadrează la crimă, așa cum susțin părinții victimelor.

Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului, a decis instanța, spre disperarea celor două familii care au rămas fără copii.

Familia Pascu reușește să scape mereu?

Tatăl Robertei a reacționat imediat după aflarea deciziei: „Este omor, nu ucidere din culpă!”, și-a strigat părintele disperarea. Mai mult, există voci din cadrul anchetei care sunt de părere că tânărul ar fi intrat intenționat în grupul de tineri care se deplasa regulamentar, în afara carosabilului.

Vlad Pascu mai fusese oprit în noaptea fatidică de echipajele Poliției Rutiere, însă a fost lăsat să-și vadă de drum fără să fie testat pentru consum de droguri. După ce a spulberat doi oameni, pe unul rupându-l la propriu în două, a fost testat cu drugtest și a ieșit pozitiv.

Vlad Pascu consumase droguri puternice și nu era la prima sa faptă. El fusese cercetat de DIICOT pe vremea când nici nu avea buletin pentru deținere și consum de substanțe interzise. Și atunci a scăpat ca prin minune, instanța motivând că drogurile deținute de beizadea erau într-o cantitate foarte mică.

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, a încercat să intimideze martorii din dosarul fiului său.

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, a fost și ea în arest, mai bine de o lună, după ce a încercat să influențeze martorii din dosarul fiului ei. Stenogramele dialogului dintre Miruna Pascu și prietena fiului ei au scandalizat România. Femeia spunea că poate influența presa, că a plătit articole și că își va scoate copilul din țară pentru a nu fi băgat la închisoare. Fata în cauză a făcut un acord cu anchetatorii pentru a scăpa de cercetare, iar Miruna Pascu a fost plasată în arest la domiciliu pe motiv că mai are un fiu de care trebuie să se ocupe.

Tatăl lui Vlad Pascu, afacerist și milionar potrivit presei naționale, a fost mereu sfidător în fața jurnaliștilor. Reamintim că a zâmbit jovial la fiecare apariție a sa, deși situația era una de doliu și suferință pentru părinții victimelor, și chiar a intrat în jurnaliști cu scuterul.

Ce a hotărât instanța din Mangalia

„În baza art. 346 alin. 2 Cod proc.pen., art.35 alin.1, art.41 alin.1 lit.a Cod pen., constată competența și legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia din data 10.10.2023, din dosarul nr.1505/P/2023 privind pe inculpatul PASCU MATEI VLAD,sub aspectul săvârşirii infracţiunilor ucidere din culpă prev. de art.192 alin.1, alin.2 şi alin.3 Cod pen., vătămare corporală din culpă prev. de art.196 alin.1 şi alin.4 Cod pen., conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art.336 alin.2 Cod pen. şi părăsirea locului accidentului prev. de art.338 alin.1 Cod penal, toate cu aplicarea art.38 alin.1 Cod pen., precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Pascu Matei Vlad. În baza art. 347 alin. 1 Cod proc.pen. prezenta încheiere se comunică Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, inculpatului, părţilor civile şi părţii responsabile civilmente. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în ședința publică, azi, 7.12.2023”, se arată în decizia Judecătoriei Mangalia.

Tatăl Robertei, fata ucisă de Vlad Pascu: „144 de zile de la acel omor”

„Astăzi se împlinesc 114 zile de la acel omor. Este omor, nu ucidere din culpă. Ce știu de la avocații mei este că au încercat cu toate forțele să schimbe încadrarea. Nu s-a vrut.

Tatăl Robertei e distrus. Crede că dreptatea nu se va face în cazul fiicei sale.

Acesta a fost un omor, nu a fost o ucidere din culpă. Deocamdată, așteptăm primul termen de judecată. Eu sunt curios în ce direcție va merge această judecată, ținând cont că Miruna Pascu, mama acestui tânăr, este liberă, în control judiciar. Și cum anterior a încercat să facă mușamalizări, mă întreb ce va putea face acum, când este în semi-libertate.

Referitor la faptul că ar intenționa să meargă la mormânt la Sebi și la Roberta, eu zic să-și vadă de treaba dumneaei. La copilul meu nu are ce să caute. Să-și vadă de treabă, să-și crească celălalt copil, iar pe acesta, pe care l-a delăsat de când era mic și nu l-a crescut așa cum trebuie, îi spun ca de la părinte la părinte, să-l lase să pătimească și să nu meargă mai departe cu trasul sforilor”, a spus el, la Antena 3 CNN.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre