Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandalul biletelor din Qatar de la TVR e mult mai mare decât ne așteptam. Cu ce sumă fabuloasă le-a achitat jurnalistul

Scandalul biletelor din Qatar de la TVR e mult mai mare decât ne așteptam. Cu ce sumă fabuloasă le-a achitat jurnalistul
Televiziunea publică a depus plângere penală în cazul biletelor la meciurile la Mondiale, cumpărate pentru a fi vândute la suprapreț de şeful delegaţiei TVR în Qatar, Cristi Oprean.

„Ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanţii TVR au aflat că domnul Oprean a achiziţionat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022”, anunţă Televiziunea Publică.

Amintim că jurnalistul Cristian Oprean  este cel care a condus delegația TVR la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Încă de când se afla acolo s-a dovedit că acesta a profitat de funcția sa pentru a cumpăra multe bilete mai ieftine, la un preț preferențial, pe care ulterior le-a vândut la suprapreț. Practic, acesta s-a dus în Qatar ca să facă bișniță.

Concret, fără a avea acordul televiziunii publice, acesta a achiziționat în numele angajatorului său peste 712 de tichete de acces la meciuri, pe care le-ar fi vândut doritorilor la sume de câteva ori mai mari, după cum a crescut piața, pe fondul epuizării biletelor puse în vânzare de oficialii competiției.

Bișnița a ieșit la iveală din cauza unui suporter nemulțumit

Întreaga manevră a ieșit la iveală după ce șefii TVR au fost atenționați de un suporter care cumpărase unul din biletele tranzacționate de Oprean și care nu a fost lăsat să intre pe stadion, în Qatar, din cauza faptului că la intrare i s-au cerut acte care să dovedească faptul că lucrează pentru televiziunea națională. În plus, acesta a spus că pe tichetul cumpărat de la Cristian Oprean era inscripționat „ROTVR” și că a plătit mult mai mult decât prețul tipărit pe bilet.

Sumă fabuloasă manevrată  dintr-un cont al jurnalistului Cristian Oprean

Odată ce scandalul a izbucnit și bișnița sa a fost devoalată, jurnalistul Cristian Oprean și-a dat demisia din TVR, la începutul anului. În continuare însă, acesta e anchetat penal. Gazeta Sporturilor a aflat că Oprean a plătit cele 712 tichete într-o singură tranșă. Suma e fabuloasă: 425.000 de euro. Ulterior, Oprean ar fi vândut biletele la suprapreț, în Qatar.

„În noaptea de vineri, 29 aprilie 2022, în jurul orei două, trei dimineața s-a făcut o tranzacție de 425.000 de euro dintr-unul din conturile lui Oprean! Acesta a achitat integral, într-o singură tranșă, suma totală pentru cele 712 bilete achiziționate pentru meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar! Aproximativ 600 de euro pentru un bilet”, a dezvăluit o persoană din TVR pentru GSP.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre