Florin Călinescu intervine în scandalul Gheboasă, pertinent, în stilu-i caracteristic. Omul de televiziune arată că marele pericol nu este de la ceea ce cântă acesta, și cât de subcultural e arta trapperului. Pericolul vine din reacția publicului. Celebrului om de media i se pare periculoasă de-a dreptul înregimentarea internauților.
Florin Călinescu intervine în scandalul Gheboasă: „ Mi se pare periculoasă înregimentarea publicului”
Prezent în emisiunea Subiectiv, de la Antena 3, celebrul om de televiziune a explicat că problema reală nu sunt versurile și genul de muzică al tânărului artist. Atâta vreme cât are public, e justificat. Lui Florin Călinescu i se pare periculoasă înregimentarea publicului. „Eu nu am o problemă cu festivalul, cum trebuie să se desfășoare el. Eu nu mai am cum să schimb părerea mea despre muzică. Mie mi se pare periculoasă înregimentarea publicului. Vin niște oameni acolo și pun niște computere la treabă.
Am înțeles că se și consumă niște lucruri p-acolo. Dacă asta înseamnă progres, să fie sănătoși. Eu nu spun că trebuie să cântăm în continuare ‘Yellow Submarine’. Băiatu’ în sine (Gheboasă-n.r.) nu are nici o treabă cu povestea asta numită muzică. Dar dacă în sală sau pe stadion vin consumatorii acestui gen, ce treabă am eu să-mi dau cu părerea? Că erau mulți minori acolo e problema părinților lor. La ora aia.. E și vacanță.
Lumea în general se duce într-o parte pe care nu mai stau eu s-o analizez acum că nu am avut și nu am genul ăsta de apetență. Eu nu am o ureche muzicală deosebită, dar rămân acolo, la Lennon, la Paul McCartney, la Rolling Stones. Nu sunt convins că sunt vremuri mai bune acum. Nu sunt convins de chestia asta, dar nu e treaba mea. Spunea Einstein că odată cu progresul medicinei, cu greu mai găsești un om sănătos”, a spus la Antena 3.
Gheboasă, amendat. Alții au scăpat
Marţea trecută, jandarmii din Cluj au anunţat că l-au amendat cu 1.000 de lei pe trapperul Gheboasă, care a concertat la festivalul Untold, pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook