Simona Ionescu / Redactor Șef

Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu, față în față cu cea mai mică femeie din lume. Iată povestea ei impresionantă

Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu, față în față cu cea mai mică femeie din lume. Iată povestea ei impresionantă
A văzut lumina zilei la 16 decembrie 1993 în Nagpur, în centru Indiei, iar până la vârsta de cinci a avut o statură medie. Din acel moment, ceva s-a întâmplat... Cea mai mică femeie din lume le-a găsit lui Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea.

Potrivit mamei lui Jyoti, medicii au spus că fata are  o formă de nanism numită acondroplazie și că nu va crește niciodată peste o anumită înălțime. Cum au primit-o Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea pe femeia care a intrat în Cartea Recordurilor pentru că are o înălțime de 63 cm.

Micuța actriță, care în pofida staturii sale nu duce deloc lipsă de admiratori, i-a încântat pe cei trei chefi cu un preparat cu totul și cu totul special.

De la vârsta de patru ani, Jyoti a frecventat școala normală alături de copii de vârsta ei, dar i s-au pus la dispoziție un birou și un scaun mai potrivite pentru dimensiunile sale reduse. Jyotiy a intrat în atenția publicului larg în 2009, când a apărut în emisiunea Bikkuri Chojin 100 Special No.2 de la Fuji TV. Măsurată de medicii din cadrul emisiunii, s-a constatat că avea o înălțime de doar 61,95 cm, ceea ce a confirmat că este cea mai scundă adolescentă (femeie) în viață.

Cea mai mică femeie din lume a venit la Chefi la cuțite

Iubește moda și machiajul

La fel ca multe alte adolescente, de la 15 ani a început să iubească moda și machiajul și își dorea enorm să devină actriță. Hainele, bijuteriile și chiar și farfuriile și tacâmurile lui Jyoti trebuie să fie confecționate special. Dar ea este hotărâtă să facă în așa fel încât statura sa unică să-i aducă doar beneficii.

Iar recunoașterea din partea GWR a jucat un rol important în înlăturarea oricăror îndoieli de sine pe care le-a avut pe parcurs: „Obținerea acestui record m-a făcut să mă simt mai bine în pielea mea. Mă simt populară, specială și importantă”, a mărturisit tânăra.

S-a născut o stea

Ea a luat titlul de cea mai scundă femeie în lume când a împlinit 18 ani, fiind măsurată de consultantul ortopedic Dr. Manoj Pahukar la Spitalul Wockhardt Superspeciality din Nagpur, orașul ei natal, iar arbitrul GWR Rob Molloy a fost prezent pentru a supraveghea procedura.

Ca în cazul tuturor deținătorilor de recorduri de dimensiuni extraordinare, înălțimea lui Jyoti a fost măsurată în diferite momente ale zilei, iar apoi a fost calculată o medie. Această metodă este folosită întrucât din cauza comprimării coloanei vertebrale, înălțimea corpului fluctuează pe parcursul a 24 de ore.

S-a constatat că Jyoti are o înălțime de 62,8 cm, ceea ce o face puțin mai scundă decât precedenta deținătoare a recordului, Bridgette Jordan, din SUA, cu o înălțime de 69 cm (2 picioare 3 inci).

„Mi-ar plăcea să călătoresc la Londra”

La începuturi, Jyoti a vorbit despre dorința de a vizita alte țări și de a juca în filme. „Mi-ar plăcea să călătoresc la Londra și să văd lumea diferită de acolo. Mi-ar plăcea să joc în filme”. Din fericire, aceste dorințe și le-a împlinit. În 2013, Jyoti a zburat la New York City, unde Mike Janela de la GWR a avut onoarea de a-i fi ghid turistic.

„Poate că este cea mai scundă femeie în viață, dar Jyoti Amge este una dintre cele mai mari personalități pe care le avem în universul Guinness World Records”, a declarat Mike. În 2012 a fost invitată la Bigg Boss, varianta indiană a reality show-ului de succes Big Brother, iar doi ani mai târziu a semnat pentru rolul Ma Petite în cel de-al patrulea sezon al serialului american de succes American Horror Story.

„Oamenii ca mine pot fi mici de statură, dar pot juca și ei. Oamenii obișnuiți nu ar trebui să subestimeze oamenii care sunt mici”, este de părere cea mai mică femeie din lume.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre