Simona Ionescu / Redactor Șef

Scărlătescu, dezvăluiri bombă la procesul pentru Chefi la cuțite. Mona Segall, acuzată de blat

Scărlătescu, dezvăluiri bombă la procesul pentru Chefi la cuțite. Mona Segall, acuzată de blat
În cadrul procesului intentat de Antena Group lui Cătălin Scărlătescu, chef-ul a făcut dezvăluiri bombă despre motivele care au dus la ruptură și la întregul scandal de după. Printre altele, Scărlătescu a acuzat-o pe producătoarea Mona Segall de blat în emisiune.

În cadrul procesului deschis de Antena Group lui chef Cătălin Scărlătescu, pentru a-l obliga să se întoarcă la emisiunea Chefi la cuțite, bucătarul a făcut dezvăluiri bombă, inclusiv despre Mona Segall, producătoarea generală a show-ului, pe care a acuzat-o de blat. 

Acțiunea Antena Group a fost respinsă, însă ea nu este definită, putând fi contestată. La unul dintre termenele procesului, Cătălin Scărlătescu a vorbit despre motivele care au dus la plecarea lui și a celorlalți doi chefi din emisiune. Vizavi de sezonul 13, pe care cei trei au refuzat să îl filmeze, Scărlătescu a declarat că „noi am spus clar că am obosit”. 

Scărlătescu o acuză pe Mona Segall de blat 

Vizavi de sezonul 12 Chefi la cuțite, care a fost și ultimul în formula veche, Scărlătescu a povestit că era mereu în conflict cu Mona Segall în timpul filmărilor, care îi reproșa că nu „prestează”. 

Chef Scărlătescu a acuzat-o pe Mona Segall de blat în cadrul Chefi la cuțite

„Nu aveam ce să prestez, dacă mi-a dat şase oameni cu care nu aveam chimie. Nu i-am ales eu”, a declarat Scărlătescu, care practic a acuzat-o pe Mona Segall că îi dicta ce oameni să aleagă în echipă, deși aceasta era treaba lui, în calitate de bucătar. 

„Îmi spuneau în cască” 

Întrebat câtă libertate de exprimare avea în cadrul emisiunii, Scărlătescu a recunoscut că i se spunea în cască ce să facă. 

„În majoritatea timpului, îmi spuneau în cască.”

Se certa zilnic cu Mona Segall, spune Scărlătescu 

Totuși, fostul jurat Chefi la cuțite a recunoscut că suflatul era inutil. 

„În momentul în care vorbesc despre mâncare, poţi să-mi spui în cască ce vrei, eu tot spun ce cred. În mare parte da (n.r. avea libertate de exprimare). Interviurile de la începutul emisiuni erau discursuri pe care trebuia să le spui”, a declarat Scărlătescu, care a reclamat că era mereu în conflict cu Mona Segall din aceste motive. 

Scărlătescu spune că în sezonul 12, cel de anul trecut, nu exista zi în care să nu se certe cu producătoarea Mona Segall

„În sezonul 12 după boot camp, în toate battle-urile nu a existat o zi în care să nu mă cert cu Mona”, au fost vorbele lui Scărlătescu. 

S-au înțeles „verbal” pentru sezonul 13 

Vizavi de filmarea sezonului 13, Scărlătescu a lămurit că nu a existat un contract semnat, înțelegerea realizându-se verbal și doar la insistențele Antena Group. 

„Imediat după ce s-au terminat filmările, am avut o discuţie interesantă cu reprezentantul Antenei 1. Eu am făcut trei emisiuni filmate într-un an de zile.

Discuțiile pentru Chefi la cuțite, sezonul 13, nu s-au concretizat printr-un contract, a mai spus Scărlătescu în instanță

Că vorbim în septembrie (n.r. au transmis cei trei chefi reprezentanților Antena) Iar în luna septembrie au început presiunile. Am ajuns într-un moment în care ne-am călcat pe inimă şi am zis să facem sezonul 13. Am bătut palma noi, Imagic Production S.R.L., Cosmin Ion, reprezentantul Antena 1, pentru 20 de zile de filmare.

A fost un acord verbal. Palma se bate în momentul în care semnezi. Contractul se termina la data de 31.12.2023, am fost prezent. Ne-au chemat la nişte filmări pe mine şi pe Florin Dumitrescu, doar ca să ne plimbe. Nu ne-au dat la televizor”, a mai spus Scărlătescu. 

Sorin Bontea, decizie definitivă în favoarea sa la proces 

Primul care a avut câștig de cauză definitiv împotriva Antena Group a fost chef Sorin Bontea. În procesul respectiv, Antena Group a încerca să îl împiedice pe Chef să participe la filmările „MasterChef” de la PRO TV. Astfel, Antena e bună de plată, atât față de Bontea, cât și de PRO TV.

Sorin Bontea a câștigat definitiv procesul împotriva Antena Group

„Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelanta la plata către intimaţi a cheltuielilor de judecată efectuate în apel, respectiv 14.807,17 lei către intimatul pârât Bontea Sorin şi 10.659,88 lei către intimata PRO TV S.R.L. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 26.06.2024”, se arată în hotărârea Curţii de Apel. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre