Simona Ionescu / Redactor Șef

Schimbare meteo neașteptată! Pregătiți-vă pentru schimbări dramatice ale temperaturilor în următoarele zile

Schimbare meteo neașteptată! Pregătiți-vă pentru schimbări dramatice ale temperaturilor în următoarele zile
Vremea ne-a demonstrat, deja, că este imprevizibilă. Gerul Bobotezei din ianuarie l-am resimțit abia în luna februarie. Acum, un lucru este cert, după previziunile meteorologilor, gerul cumplit se domolește, dar cum va fi timpul de afară mai exact, în cele ce urmează.

Vremea schimbă foaia și de la gerul cumplit, pătrunzător, trecem, la cald, o temperatură în ton cu primăvara. Meteorologii sunt cei care au anunțat o schimbare bruscă a vremii, astfel că, într-un interval de doar câteva zeci de ore, temperaturile vor sări peste normalul perioadei.

Primele semne de încălzire a vremii au apărut încă din weekend în anumite regiuni ale ţării, dar ele vor deveni evidente începând de marţi,14 februarie 2023, pentru ca spre sfârşitul săptămânii să avem un timp cu adevărat primăvăratic. În regiunea Moldovei, de exemplu, a fost frig de crăpau pietrele, iar la Slănic Moldova se schia pe pârtie pentru prima dată în această iarnă.

Vom avea o încălzire destul de pronunțată

Meteorologul Mihai Huștiu spus că „vremea va se va îmbunătăți începând cu zilele de weekend. Prognoza noastră arată o încălzire destul de pronunțată”. Inclusiv în București, vremea se va încălzi simţitor, cu maxime ce vor urca până la 10 grade Celsius.

Până spre jumătatea lunii martie, temperaturile vor fi, în general, mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. „Actualizarea estimărilor indică o probabilitate foarte ridicată ca în săptămâna 13-20 să înregistrăm în toată țara abateri termice pozitive și cu un deficit, în medie, de precipitații”, a declarat, pentru Antena 3, directorul general al ANM, Elena Mateescu.

Foto: arhiva Rețete și Vedete

Săptămâna 06 – 13 februarie 2023

Concret, ANM anunță temperaturi scăzute în această perioadă, valorile medii fiind sub cele specifice acestei perioade. Vremea rece s-a menținut în weekend pe întreg teritoriul României, după care se va încălzi, în unele regiuni treptat, în altele destul de brusc. De la hainele groase vom trece la cele mai lejere, așa ca pentru primăvară.

În zonele centrale, temperaturile vor fi mai scăzute comparativ cu restul teritoriului țării noastre. Aici, valorile maxime se vor situa între -5 și -2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -18 și -9 grade Celsius.

În această săptămână, regimul pluviometric va fi unul deficitar în majoritatea țării. Precipitațiile vor lipsi mai ales în jumătatea vestică.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre