Simona Ionescu / Redactor Șef

Se fac ultimele pregătiri pentru încoronarea regelui Charles. Klaus Iohannis se află pe lista invitaților

Se fac ultimele pregătiri pentru încoronarea regelui Charles. Klaus Iohannis se află pe lista invitaților
Potrivit unor surse publicate de TVR, pe lista celor care vor avea onoarea să participe la încoronarea regelui Charles de pe 6 mai se află și președintele României, Klaus Iohannis.

Ceremonia se anunță una cu mare fast, dar, printre cei care nu vor veni să-i fie alături lui Charles, se numără Joe Biden, președintele SUA.

Conform Associated Press, Camilla care până nu demult era cunoscut ca și regina consoartă, a fost identificată pentru prima dată oficial ca fiind regina Camilla. De altfel, pe invitațiile oferite de Palatul Buckingham celor 2000 de invitați pentru ziua de 6 mai,aceasta apare cu această titulatură.

La începutul anului trecut, însăși regretata Elisabeta a II-a a dat o declarație în care afirma că speră ca soția fiului său, Charles, să fie cunoscut ca regină consoartă când acesta va deveni rege. Dorința i se va împlini, pentru că aceasta va fi încoronată pe 6 mai la Westminster Abbey.

Omul Verde, „o figură veche din folclorul britanic”

Palatul Buckingham a anunțat că pe invitațiile de încoronare se află motivul străvechi al Omului Verde, „o figură veche din folclorul britanic, simbol al primăverii şi al renaşterii, pentru a celebra noua domnie. Forma Omului Verde, încoronat în frunziş natural, este formată din frunze de stejar, iederă şi păducel, precum şi din flori emblematice ale Regatului Unit”.

Invitație la încoronarea regelui Charles

Mulți dintre patronii localurilor le-au „botezat” Omul Verde, iar interpretări ale acestui nume apar des pe panourile hanurilor. Tot pe invitații se găsesc și albăstrele, crin de vale, căpșuni sălbatice, trandafiri de câine, albăstrele și o crenguță de rozmarin pentru amintire, alături de animale sălbatice, printre care o albină, un fluture, o gărgăriță, un greier și un pitulice. Faptul că florile vor fi în grupuri de trei, semnifică faptul că Regele Charles va fi al treilea monah cu acest nume.

Prințul George, fiul lui William și al lui Kate

Prințul George, nepotul lui Charles, va fi unul dintre cei patru paji

De asemenea, Palatul a anunțat că designul, care va fi imprimat pe un carton reciclat cu detalii din foiță de aur, îi aparține artistului heraldic și iluminatorul de manuscrise, Andrew Jamieson.

Nepotul cel mai mare al regelui Charles, prințul George, al doilea în linia de succesiune la tron, va fi unul dintre cei patru paji de onoare care vor fi lângă bunicul său în timpul slujbei. Și tot patru paji vor fi și alături de regina Camilla. Cei opt paji care vor purta veșmintele unor personalități importante, sunt fie rude aproapiate ale lui Charles și Camillei, fie prieteni de familie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre