Simona Ionescu / Redactor Șef

Se înmulțesc miliardarii în plin război și pandemie

Se înmulțesc miliardarii în plin război și pandemie
În fiecare an, celebra revistă Forbes reactualizează lista celor mai bogați oameni de pe planetă. Anul acesta surprizele sunt mari. În plin război și pandemie, au mai apărut peste 200 de miliardari.

Celebra revistă americană Forbes a publicat marţi clasamentul său anual dedicat celor mai bogaţi oameni din lume. În timp ce Elon Musk – patronul Tesla şi SpaceX – continuă să ocupe primul loc, cineastul neozeelandez care a produs „The Lord of The Rings” a fost inclus pentru prima dată pe această listă. Însă cei doi sunt departe de a fi marile surprize ale clasamentului.

Se înmulțesc miliardarii, dar femeile sunt puține

Dacă e să ne luăm după Forbes, lumea a dus-o bine anul trecut. Pe un mapamond măcinat de pandemie, situație care durează de doi ani, și care, mai nou, stă încremenită la posibilitatea unui atac nuclear, având în vedere războiul din Ucraina, care durează de mai bine de o lună, bogații lumii au devenit și mai bogați.

În timp ce lumea face provizii de ulei și alte alimente de primă necesitate, de groaza foametei, peste 200 de pământeni au devenit miliardari, arată Forbes. Un total de 237 de nume noi au fost înscrise în lista din 2022 dedicată celor mai bogaţi oameni din lume. Pe listă se regăsesc şi 33 de femei, inclusiv cântăreaţa Rihanna, filantroapa Melinda French Gates şi antreprenoarea indiană Falguni Nayar. Iată topul primilor 10 cei mai bogați oameni de pe planetă.

Cel mai bine plătit reprezentant al industriei de divertisment

Regizorul neozeelandez Peter Jackson, premiat cu Oscar şi celebru graţie trilogiilor cinematografice „The Lord of the Rings” şi „The Hobbit”, şi-a trecut numele pe selecta listă a miliardarilor. El apare pe locul 1.929 dintr-un total de 2.668 de persoane, cu o avere netă de 1,5 miliarde de dolari, obţinută în mare parte după ce a vândut pe 21 noiembrie studioul său specializat în efecte digitale vizuale, Weta FX, companiei Unity Software cu suma de 1,62 miliarde de dolari.

Studioul și l-a înfiinţat în 1993 în Wellington, capitala Noii Zeelande. A creat efecte speciale nu doar pentru filmele regizate de Peter Jackson, ci şi pentru lungmetrajul Marvel recent nominalizat la Oscar „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”şi pentru o serie impresionantă de superproducţii americane, precum „Avatar”, „The Jungle Book”, „The Suicide Squad” sau „The Batman”.

În vârstă de 60 de ani, cineastul neozeelandez a fost desemnat cel mai bine plătit reprezentant al industriei de divertisment într-un top publicat de revista Forbes în luna februarie.

Aflată pe locul 1729, cu o avere de 1,7 milioane de dolari, și Rihanna apare pentru prima dată în topul Forbes.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre