Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a vizitat astăzi, 29 ianuarie, Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor. Aici, cu spijinul primarului sectorului 4, Daniel Băluță, funcționează 15 cabinete, din care două sunt dedicate copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.
Ministrul Sănătății a discutat cu cei mici, cu părinții lor și cu personalul din centru. Copiii i-au spus că vor să se joace cu prietenii lor și să își îmbrățișeze bunicii fără teamă. În plus, își doresc ca grădințele și școlile să nu se mai închidă, informează un comunicat al Ministerului.
Ce se întâmpla cu evenimentele organizate
După ce a văzut cum funcționează treaba în cabinetele de vaccinare, Alexandru Rafila a susținut și într-o conferinţă de presă, în care a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Ministrul a fost întrebat dacă a avut discuţii cu cei din industria nunţilor şi când ar putea românii să îşi programeze acest eveniment. Interlocutorul a dat amănunte despre reluarea activităților normale și a vorbit de evenimentele cu public și industria Horeca.
„Am avut discuţii nu numai cu cei din industria nunţilor, am avut foarte multe discuţii în ultima perioadă cu reprezentanţi ai diversele industrii, fie că discutăm de Horeca, de organizatorii de evenimente, mă gândesc că nu sunt doar nunţi evenimentele la care asistăm, din Horeca, din marii retaileri, din industria alimentară şi cred că luna martie putem avea o discuţie aplicată despre un calendar pe termen mediu măcar, încât să existe predictibilitate”, a spus Rafila.
Când se vor relua nunțile
Ministrul Sănătății a arătat că toată lumea îşi doreşte predictibilitate, să știe ce va urma.
„Lumea nu îşi doreşte o măsură pe care o luăm de azi pe mâine. Și cred că în luna martie, când vom avea elemente concrete în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei, putem să stabilim împreună programul.
E o opinie personală, acum luaţi-o ca atare, cred că începând din luna mai aceste tipuri de evenimente se pot relua, probabil cu anumite limitări, nu ştiu dacă se referă neapărat la număr, dar trebuie păstrate elemente de siguranţă care înseamnă o oarecare distanţare sau în cazul unor evenimente publice, nu neapărat nunţi, utilizarea măştii la tulpina Omicron este cel mai important element pentru că este o barieră mecanică care previne transmiterea”, a declarat ministrul Sănătăţii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook