Simona Ionescu / Redactor Șef

Sechele după COVID. Pacienții au nevoie în continuare de medici

Sechele după COVID. Pacienții au nevoie în continuare de medici
Chiar dacă s-au vindecat de COVID-19, mulți pacienți au nevoie în continuare de tratament și supraveghere medicală. Medicul Beatrice Mahler spune că apar complicațiile diverse.

Încă mai sunt oameni care neagă prezența noului coronavirus. Înseamnă că nu înțeleg nici gravitatea bolii și de ce pacienții au nevoie de medici și după ce au scăpat de virus. Medicul Beatrice Mahler spune că este nevoie de încă o perioadă în care să se facă recuperarea.

Sechele după COVID. Pacienții au nevoie în continuare de medici

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat că presiunea pe secția COVID a scăzut. Acest lucru va permite deschiderea unui compartiment pentru pacienții care au nevoie de reabilitare după boală. ”Presiunea la internare pentru aceștia este extrem de mare în prezent”, a spus medicul, la digi24.ro.

”Complicațiile pe care le presupune sindromul «long COVID» sunt extrem de diversificate. Pacienții au nevoie de consult cardiologic, de consiliere psihologică. Trecerea prin această boală produce o traumă extrem de important, nu doar prin spitalizarea îndelungată. Ci și prin sechelele pe care le lasă și care nu îți permit reluarea activității de dinainte de boală”, a explicat medicul.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” a declarat că pacienții au nevoie de reabilitare după boală

Au scăzut cazurile de COVID-19, dar au crescut cele post-virus

Beatrice Mahler a spus că secția COVID-19 a Institutului nu este ocupată la capacitate maximă de aproximativ două săptămâni.

Această scădere a numărului de cazuri ne permite să reorganizăm secția COVID. Sper eu că de mâine (joi –  n.r.), să putem deschide un compartiment pentru pacienții care au nevoie de reabilitare post-COVID. Este o presiune la internare pentru acești pacienți și pacienții cu boli cronice este extrem de mare în acest moment”, a mai spus reputatul medic.

Această modificare a stării de sănătate este extrem de greu de acceptat pentru că se produce brusc și practic impactul emoțional este dificil de trecut de către pacient. Sursa: digi24.ro


Anthony Fauci anunță ultimele noutăți despre vaccinurile împotriva COVID-19

Noi descoperiri la vaccinul anti-COVID-19. Efectele secundare ale vaccinului Pfizer

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre