Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretele de la Camp David, refugiul președinților SUA. Nimeni nu știe unde se află cu adevărat

Secretele de la Camp David, refugiul președinților SUA. Nimeni nu știe unde se află cu adevărat
De peste 70 de ani, Camp David este refugiul liniștit al președinților SUA, care reușit să evadeze în acest loc din stresul cotidian. Lucruri neștiute despre cea mai faimoasă tabără din America.

Nu e ușor să fii președintele SUA și să ai pe umerii tăi destinul lumii. Există și avantaje, de la cadouri extravagante la avion personal și o legiune de bucătari. Dar când nervii cedează, președintele se retrage la Camp David, un refugiu departe de ochii curioșilor, plin de secrete

Camp David este numită după un bărbat cu același nume

Camp David, care se întinde pe o suprafață de 51 de hectare este o fostă unitate militară ce a fost botezată de generalul Dwight Eisenhower după nepotul său, care se numea David Eisenhower.

Deși se cunoaște că tabăra se află „undeva în Parcul Catoctin Mountain din Maryland”, hărțile nu au voie să arate locația exactă a taberei din motive de siguranță.

Tabăra este alcătuită din 18 cabane diferite, iar în anul 1959, când Nikita Hrușciov a vizitat Camp David una dintre acestea a fost utilizată pentru a găzdui agenții Serviciilor Secrete, precum și echipa de securitate sovietică.

Teren de baschet, pistă de bowling, teren de tenis și piscine

David Camp, refugiul președinților SUA

Personalul de la Camp David este format în principal din membri ai Marinei SUA și ai Corpului de Infanterie Marină al SUA. Dwight D. Eisenhower a instalat în tabără o pistă de bowling cu două benzi, două piscine, un teren de tenis, un poligon de skeet și un teren de baschet.

Președintele SUA are la dispoziție și cărucioare de golf prezidențiale, acestea fiind singurul vehicul pe care are voie să îl conducă.

Familia Reagan a vizionat la Camp David 344 de filme

Dintre toate întâlnirile care au avut loc la reședința prezidențială, una dintre cele mai faimoase a fost Acordul de la Camp David, care a fost un tratat de pace între Egipt și Israel, condus de Jimmy Carter în 1978.

Specialiștii spun că la Camp David familia Reagan ar fi vizionat 344 de filme, cele mai notabile fiind „Throw Momma From The Train” și „Crocodile Dundee II”. Tot specialiștii susțin că George W. Bush ar fi petrecut mai mult timp la tabără decât orice alt președinte, e vorba de peste 400 de zile de relaxare.

Kennedy și familia se bucurau la Camp David de echitație

Președintele George W. Bush, Prima Doamnă Laura Bush, Marvin Bush, Andy Card și Kathleene Card se plimbă la Camp David pe 29 iunie 2002

John F. Kennedy și familia sa s-au bucurat adesea de activități recreative și echitație la Camp David. Se știe că președintele permitea adesea personalului Casei Albe și Cabinetului să folosească refugiul atunci când el sau familia nu se aflau acolo.

Iar Richard Nixon, vizitator frecvent, ar fi condus personal construcția unei piscine și alte îmbunătățiri la Aspen Lodge, una dintre vilele din tabără.

Căsătorie la Camp David

Inițial Jimmy Carter ar fi vrut să închidă Camp David pentru a economisi bani, dar după ce a vizitat acest loc, a decis că trebuie păstrat. Fiica lui George H. W. Bush, Dorothy Bush Koch, s-a căsătorit acolo în 1992, fiind prima nuntă organizată la Camp David.

În timpul mandatului său prezidențial, Bill Clinton a petrecut fiecare Zi a Recunoștinței la Camp David împreună cu familia sa. În iulie 2000, el a găzduit acolo negocierile de la Summitul Camp David 2000 dintre premierul israelian Ehud Barak și președintele Autorității Palestiniene, Yasser Arafat.

Sursă foto: whitehouse.gov1.info

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre