Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretele lui Ion Cristoiu. Cum a decis să devină ziarist

Secretele lui Ion Cristoiu. Cum a decis să devină ziarist
Ion Cristoiu este omul care a înființat și condus unele dintre cele mai cunoscute publicații din România. A fost luat la întrebări în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai", de marți, 1 decembrie, la Kanal D. De s-a făcut ziarist?

Ion Cristoiu este o personalitate complexă, jurnalist, scriitor, analist politic și moderator TV. A fost invitatul în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” și a răspuns cu sinceritate unor întrebări incomode.

Cum a decis Ion Cristoiu să devină ziarist

Ion Cristoiu a acceptat să vorbească despre viața sa personală în emisiunea Denisei Rifai.

Cum a decis Ion Cristoiu să devină ziarist? „Mă puneau părinții să muncesc. Nu îi ajutam. Orășenii spun că ajută la muncile câmpului. La țară, la mine, eram sluga părinților. Munceam pentru familie, deci nu ajutam.  Când am vrut să devin ziarist? Când mi-am dat seama că poți să fii vedetă dacă ești ziarist, pentru că numele tău o să fie undeva. Eu nu am vrut să devin ziarist. A fi ziarist era pentru mine cel mai bun mijloc de a-mi vedea numele peste tot. Eu am vrut să devin vedetă”, a spus cu sinceritate Ion Cristoiu.

”În momentul în care am debutat în liceu, fiind la revista Rebus, am făcut un rebus și acolo au scris Ion Cristoiu Panciu, elev Panciu. Ăla a fost momentul meu de glorie, pentru că în sfârșit îmi apărea numele și nu îmi apărea numele cu Cristoiu Ion ca la liceu, ca la internat. Îmi apărea într-un ziar. De atunci am fost obsedat, dar după un anumit timp mi-am dat seama că e o prostie. Și dacă numele tău apare peste tot, ce? Ești mai fericit? Nu ești!”, a mărturisit Ion Cristoiu.

Cum a reușit Ion Cristoiu să slăbească 30 kg într-o lună

În anii ’90, din cauza celor aproximativ 105 kg pe care le avea, Ion Cristoiu se alesese cu porecla de ”Ardei gras‘. Cu o voinţă de fier a reuşit, în doar o lună şi jumătate, să dea jos 30 kg. Pe atunci a fost cea mai spectaculoasă schimbare de look prin dietă.

”O poreclă a fost «Ardei umplut», pusă de Vadim. Am reușit să slăbesc și i-am făcut pulbere porecla. Rămâne ca o performanță. Am slăbit 30 de kilograme într-o lună. A fost ceva groaznic. Nu vreau să rămân în istoria României prin atâta. M-a durut pentru că mi-a atras atenția că eram gras. Nu eram atât de conștient și m-am uitat în oglindă, m-am enervat și am zis că slăbesc. Una din mistere este să îți ții sub control greutatea, deși e greu”, a spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Dieta lui Ion Cristoiu

Ion Cristoiu a povestit că primele săptămâni au fost cele mai grele, deoarece procesul de slăbire nu decurgea repede. Jurnalistul a spus că a renunțat în toată această perioadă la multele obiceiuri dăunătoare și, în special, la anumite alimente.

A renunţat complet la zahăr rafinat, la pâine albă, la alcool şi la mesele de seară. Mai mult, a calculat caloriile pe care le consuma la fiecare masă şi a avut grijă să nu depăşească limitele pe care şi le stabilise.

A folosit combinaţii de alimente care ajută tranzitul intestinal, una dintre ele constând în consumul de castraveţi muraţi cu iaurt. Cea mai târzie masă din zi în perioada curei era programată la ora 17.30 şi era compusă din trei mere.

În acea perioadă nici programul jurnalistului nu era unul chiar echilibrat, cu multe ore pierdute în redacția de ziar, mese luate pe fugă și cu te miri ce.

Acum însă, la 20 de ani de la această decizie, Ion Cristoiu, cu 30 de kilograme mai puțin, se simte sănătos.

În afară de cura de slăbire bazată pe renunțarea la anumite alimente, jurnalistul s-a apucat de înot și de jogginglucruri ce l-au ajutat să-și mențină forma de astăzi în echilibru. Din momentul în care s-a hotărât să slăbească, nu a mai cedat în faţa tentaţiilor.


Exclusiv. O recunoașteți? Are 50 de ani. Cum își aliniază chakrele

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre