Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul celor mai curați blugi. Metoda bizară cu rezultate maxime

Secretul celor mai curați blugi. Metoda bizară cu rezultate maxime
Dacă până acum obișnuiați să vă spălați blugii după fiecare purtare, ați greșit. Un specialist în domeniu spune metoda lui ciudată, dar cu rezultate foarte bune pentru ca blugii să nu se strice.

Directorul general al Levi Strauss, Charles Bergh le recomandă iubitorilor de blugi să aibă mare grijă cum și când îi spală. Iată și secretul specialistului pe care mulți nu-l știu.

„Dacă devin foarte scârboși, îi spăl la duș”

Charles Bergh, directorul general al Levi Stauss, a recunoscut că nu și-a mai spălat blugii de un deceniu, susținând că acesta este cel mai bun mod de a-i îngriji.

„Nu mi-am pus niciodată blugii în mașina de spălat”, a declarat el anterior pentru CNBC. Dar când aceștia se murdăresc, Bergh are o metodă originală de a-i curăța. Intră la duș complet îmbrăcat:

„Și dacă devin foarte scârboși, știți, dacă am transpirat sau ceva de genul ăsta și devin foarte scârboși, îi spăl la duș. Mă bag în duș, mă înmoi și îi spăl așa.”

Compania recomandă spălarea blugilor după zece purtări

Blugii se introduc în mașina de spălat pe dos

Dacă însă blugii au o pată, directorul spune că o va „curăța pe alocuri”. Îndrăgostiții de denim au menționat la rândul lor că își spală blugii rar, uneori chiar odată pe lună.

Pe de altă parte, compania recomandă spălarea blugilor după zece purtări, cu excepția cazului în care sunt murdari sau mirositori. Motivul e simplu: „spălarea excesivă poate distruge caracteristicile unice ale blugilor dumneavoastră”.

Întoarceți blugii pe dos când îi spălați la mașină

Dacă, totuși, optați tot pentru mașina de spălat, asigurați-vă că blugii sunt întorși pe dos, cu fermoarele și nasturii fixați și spălați alături de lucruri în culori asemănătoare în apă rece, fără balsam.

Reprezentanții companiei spun că blugii nu trebuie niciodată să fie băgați în uscător, deoarece „uscarea la aer ajută la păstrarea croielii, culorii și țesăturii”.

Unii iubitori de jeanși susțin că își pun blugii în congelator, fiind o metodă eficientă de a elimina mirosul și de a ucide bacteriile. Experții, însă, spun că nu este un substitut adecvat pentru spălare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri