Simona Ionescu / Redactor Șef

Șefii din tenis și-au dat seama că au acuzat-o pe Simona Halep pe nedrept? Vor acum să o ajute să scape de acuzația de dopaj

Șefii din tenis și-au dat seama că au acuzat-o pe Simona Halep pe nedrept? Vor acum să o ajute să scape de acuzația de dopaj
Nimeni nu s-a așteptat la așa ceva, cu atât mai puțin Simona Halep. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a întocmit un document amplu privind un caz de dopaj al unei alte vedete, pe care l-a transmis presei internaționale.

În documentele trimise, respectiv opt pagini, ITIA vorbește despre cazul lui Fernando Verdasco care a fost implicat, la rândul său, într-un alt scandal de dopaj.

Acesta a povestit că a fost diagnosticat cu ADHD, iar doctorul i-a recomandat să administreze metilfenidat pentru a se trata. După ce a dovedit că nu putea să-și trateze afecțiunea fără acest medicament, i s-a redus suspendarea de la doi ani la două luni.

„Metilfenidatul din urină a fost rezultatul ingerării unui medicament care conținea metilfenidat prescris de medicul său pentru a trata ADHD

„Jucătorul a afirmat că nu a intenționat să trișeze și că metilfenidatul din urină a fost rezultatul ingerării unui medicament care conținea metilfenidat prescris de medicul său pentru a trata ADHD. În sprijinul explicației sale, jucătorul s-a bazat (printre altele) pe documentele depuse cu cererile sale de AUT (realizate mai întâi în 2017 și apoi din nou în 2022), inclusiv declarațiile medicilor săi, precum și fișele de diagnostic și medicale”, au spus reprezentanții ITIA.

Îşi face analizele, care ies perfecte, îşi face probele de coagulare care ies perfecte

Dana Safta, specialistul ORL care a colaborat cu Simona Halep de aproape zece ani, a spus care sunt medicamentele pe care le administrează Halep. E vorba de Euthyrox 50mcg şi o tabletă anticoncepţională. Dacă ar fi luat Roxadustatul, cele două medicamente i-ar fi adus grave problemele sănătății. Concluzia? Sportiva noastră nu ar fi făcut niciodată acest lucru voit.

„Am însoţit-o la o parte dintre competiţii. Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de şase ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping.  Îşi face analizele (n.r. – pentru operaţia la nas), care ies perfecte, îşi face probele de coagulare care ies perfecte. Dacă ar fi luat Roxadustat involuntar într-o cantitate care să rămână în corp, să aibă o remanenţă…

O persoană care ia tabletă de tiroidă şi anticoncepţionale, atunci probele ei de coagulare ar fi fost modificate. Riscul de tulburare vasculară, sângerare, tromboză era inevitabil. Te poate ucide! Exclus să fie vorba despre tratament (n.r. – la testul pozitiv antidoping)”, a explicat, Dana Safta pentru Antena 3 CNN.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre