Simona Ionescu / Redactor Șef

Semne subtile ale depresiei la bărbați. Sunt un strigăt de ajutor

Semne subtile ale depresiei la bărbați. Sunt un strigăt de ajutor
E o afecțiune medicală gravă, dar de cele mai multe ori bărbații încearcă să o ignore sau refuză tratamentul. Aflați care sunt semnele și simptomele depresiei la bărbați și ce trebuie făcut.

Depresia poate afecta în mod diferit bărbații și femeile. Atunci când afecțiunea apare la domni, poate fi mascată de un comportament de adaptare. Dintr-o serie de motive, depresia masculină rămâne adesea nediagnosticată și poate avea consecințe devastatoare atunci când nu este tratată.

De ce depresia apare altfel la femei decât la bărbați? Specialiștii spun că implică o serie de factori, inclusiv chimia creierului, hormonii și experiențele de viață.

Cele mai frecvente simptome ale depresiei la bărbați

Bărbații care suferă de depresie vor începe să se simtă triști, fără speranță, extrem de obosiți și să aibă dificultăți în a dormi sau vor dormi prea mult. De asemenea, aceștia nu se vor mai bucura de activitățile care le fac plăcere ca altădată.

Domnii care au depresie simt nevoia să evadeze și să petreacă mai mult timp la serviciu sau la sala de sport, se pot instala durerile de cap sau articulare, problemele digestive, un comportament violent sau abuziv și devin furioși fără nici un motiv. Nu în ultimul rând, există bărbați care pot începe să aibă probleme cu alcoolul sau drogurile. Toate aceste manifestări sunt de fapt un strigăt de ajutor și este urgent nevoie de consiliere.

De ce nu vor bărbații să recunoască depresia

Unul dintre motivele pentru care bărbații nu vor să recunoască că sunt depresivi este faptul că nu sunt deschiși să vorbească despre sentimentele lor cu familia sau prieteni, așa că de un medic nici nu poate fi vorba.

Semnele depresiei la bărbați

De asemenea, sunt mulți bărbați care pun accent pe autocontrol și atunci încearcă să reprime tot ceea ce simt. Sunt și situații în care domnii își fac griji că stigmatul depresiei le-ar putea afecta cariera sau familia și și-ar putea pierde respectul.

Bărbații sunt predispuși la sinucidere

Deși femeile încearcă să se sinucidă mai des decât bărbații, bărbații sunt mai predispuși să se sinucidă până la capăt. Acest lucru se datorează faptului că aceștia folosesc metode care au o probabilitate mai mare de a provoca moartea, cum ar fi armele de foc.

Aceștia pot acționa mai impulsiv în cazul gândurilor sinucigașe și avertizează mai puțin ca femeile. Dacă aveți unele dintre aceste simptome e bine să mergeți imediat să cereți ajutor de specialitate. Netratată la timp, depresia poate conduce la probleme foarte mari. Căutați sprijin emoțional din partea unui partener sau a familiei sau a prietenilor. Învățați strategii pentru a stabili legături sociale, astfel încât să vă puteți implica în activități sociale.

Învățați modalități de gestionare a stresului, cum ar fi meditația și amânați să luați decizii importante, precum schimbarea locului de muncă, până când simptomele depresiei se ameliorează. Optați pentru o alimentație alimentație sănătoasă și o activitate fizică regulată, pentru a contribui la promovarea unei sănătăți mintale mai bune.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre