An de an, creștinătatea îi cinstește pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Feciorei Maria. Ce trebuie și ce nu aveți voie să faceți în această zi.
Sfânta Ana, 9 septembrie. Ce trebuie să faceți ca să vă îndepliniți dorințele
Tradiția spune că Sfinții Ioachim și Ana au fost binecuvântați cu un copil după 50 de ani de căsnicie și nenumărate rugăciuni. Vestea le-a fost dată chiar de Arhanghelul Gavriil care i-a anunțat că micuța ce va veni este “vas ales lui Dumnezeu”.
Sfinții Ioachim și Ana sunt considerați ocrotitori ai familiei. Se spune că cine se roagă sfintei Ana în această zi va primi de la Dumnezeu copii frumoși și sănătoși. De asemenea, femeile însărcinate care vor merge la biserică, vor naște fără dureri. Tot tradiția spune că în această zi nimeni nu are voie să spele haine cu mâna, pentru că va sărăci.
Nu vă certați cu părinții
Din bătrâni s-a păstrat obiceiul să fie cumpărat un cadou propriului copil sau unuia din familie, pentru a vă merge bine tot anul. Nimeni nu are voie să se certe cu părinții și nici aceștia nu trebuie să-și supere copiii. În caz contrar, vor avea o relație rece toată viața.
Dați de pomană pentru sufletul celor adormiți
De asemenea, tradiția spune să dați de pomană celor adormiți din familie. În unele zone din Ardeal, cei în vârstă obișnuiesc să ungă frunțile copiilor cu apă sfințită, făcând semnul crucii, pentru a fi feriți de toate relele. Se spune că de ziua sfinților Ioachim și Ana e bine să vă hrăniți pe săturate. Dar în același timp să mai puneți o farfurie la masă pentru cei săraci. Faceți milostenie pe 9 septembrie și viața vi se va schimba radical.
Nu dați bani cu împrumut
De ziua Sfintei Ana nu dați bani cu împrumut și nici alte lucruri din casă și nu faceți munci grele. Nu în ultimul rând, nimeni nu are voie să adormă devreme. Dacă familia vă este pusă la grea încercare, înălțați o rugăciune și veți avea reușită.
Sursă foto: antena3, doxologia
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook