Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfatul veterinarului: Cum îți dai seama că pisica ta are insolație. Iată ce trebuie să faci imediat

Sfatul veterinarului: Cum îți dai seama că pisica ta are insolație. Iată ce trebuie să faci imediat
Medicii veterinari susțin că organismul animalelor se aseamănă foarte mult cu cel al nostru, de aceea trebuie să avem mare grijă de sănătatea lor.

Temperaturile ridicate nu afectează doar oamenii, ci și animalele. Care sunt semnele care trebuie să vă dea de gândit că ceva nu e în regula cu pisicuța voastră.

Cum îți dai seama că pisica ta are insolație. Iată ce trebuie să faci imediat

Există unele semne care vă spun că ceva se întâmplă cu simpatica dumneavoastră pisicuță. Dacă stă prea mult la soare, e posibil ca și blănoasa să facă insolație. Situația se poate complica în cazul în care nu vor fi luate măsuri imediate, iar specialiștii susțin că se poate ajunge la insuficiența cardiacă, hemoragii spontane, coagulare anormală a sângelui, chiar și la deces. Cum vă dați seama că micuța a făcut insolație?

Animalul are o salivă mai groasă

Primul semn este că pisicuța începe să gâfâie foarte mult și la fel se întâmplă și cu câinele. Diareea este un alt semn că s-a instalat insolația, ca și vărsăturile.

Fiți foarte atenți și dacă animalul are o salivă mai groasă și dacă nu mai este atât de vioi ca altădată. Dacă pisica sau câinele încep să respire cu gura deschisă nu mai așteptați, e clar că lucrurile încep să se complice.

Mergeți imediat cu pisica la medicul veterinar

Imediat ce ați văzut aceste semne, luați animalul și mergeți cu el de urgență la veterinar și până ajungeți acolo, nu-l țineți în căldură. Imediat ce v-ați dat seama că pisica sau câinele are insolație, puneți-i pe abdomen și pe lăbuțe comprese cu apă de la robinet.

Atenție! Nu folosiți apă de la gheață, pentru că îi veți provoca probleme mare la organele vitale. Prosopul sau compresele se vor înlocui imediat ce veți observa că se încălzesc. De asemenea, acoperiți capul cu un prosop umed, mai ales în zona cefalică și masați ușor lăbuțele pentru a stimula circulația periferică. Nu hrăniți animalele până ce situația nu revine la normal.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre