Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfaturi de aur pentru a vă descurca cu pisica în vacanță

Sfaturi de aur pentru a vă descurca cu pisica în vacanță
Sunteți mult prea îndrăgostiți de animalul de companie și nu concepeți concediul fără el? Sau, pur și simplu, nu aveți cu cine să vă lăsați acasă pisica? Iată câteva sfaturi care vă pot fi de ajutor.

Să plecații cu pisica în vacanță pare aproape imposibil la prima vedere. Situația nu e atât de dificilă cum pare, dacă țineți cont de sfaturi simple, dar extrem de utile.

Sfaturi de aur pentru a vă descurca cu pisica în vacanță

Blănoasa trebuie să meargă cu dumneavoastră în vacanță și credeți că va un chin de ambele părți? Nu știți cum se va descurca în mașină sau în avion? Trebuie să țineți cont de faptul că, spre deosebire de câini care vor să stea liberi în mașină, pisicuțele sunt speriate.

De aceea, trebuie să o obișnuiți din timp cu acest mijloc de transport. Cumpărați o cutie specială pentru pisicuțe și pentru început plimbați-o pe distanțe foarte scurte. În timp ce mergeți cu mașina, vorbiți-i încet și nu circulați cu viteză mare. Mângâiați pisica în același timp.

Luați o lesă pentru pisică

Încă din primul an de viață e bine să cumpărați o lesă și învățați-o la plimbare. Când vreți să ia puțin aer, folosiți lesa. Cât privește avionul, trebuie să îi luați pisicii pașaport internațional, faceți vaccinurile necesare, deparazitare și cipul de identificare.

E foarte important ca atunci când plecați cu pisica la drum ca ea nu fie gestantă. Pentru avion, puneți pisica într-o cutie de transport din material textil. O călătorie cu pisica trebuie anunțată din timp, când cumpărați bilet. De asemenea, trebuie să vă informați cu privire la regulile de acceptare a animalelor pe care le impune compania.

Potrivit legilor în vigoare, sunt acceptate în cabină doar cuștile cu animale care nu depășesc opt kilograme. Doar la cală pot fi puse cuști cu animale mai mari. Sunt și companii care nu acceptă animale în cabină, dacă în avion sunt copii cu vârste mai mici de doi ani.

Sursă foto: gandul

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre