Sfaturi importante de la reprezentanții ANPC: micii și berea nu trebuie să vă strice minivacanța de 1 Mai!

Controalele efectuate de ANPC au scos de multe ori la iveală nereguli grave în zonele de agrement și la comercianții de produse alimentare. Pentru ca minivacanța din 2025 să fie lipsită de riscuri, Paul Anghel, director general al Direcției Generale Control și Supraveghere piață din cadrul ANPC, oferă câteva recomandări pentru români.
Carnea pentru mici trebuie să fie proaspătă, să aibă o culoare rozalie uniformă, fără pete verzi, maronii sau miros neplăcut. Nu cumpărați carne cu textura lipicioasă sau uscată. Pe etichetă trebuie să se afle informații despre ingrediente, alergeni, termen de valabilitate și condiții de depozitare. Nu cumpărați carne de mici de la piețe neautorizate, ci doar din magazine, carmangerii sau supermarketuri.
Când cumpărați berea, verificați sticlele și dozele, care nu trebuie să fie lovite, sparte sau deformate, iar capacele bine sigilate. De asemenea, berea trebuie să fie clară, să nu aibă sedimente sau impurități vizibile și bineînțeles să nu fie expirată, de aceea trebuie să vă uitați cu atenție la data de pe ambalaj. Nu achiziționați niciodată produse ambalate necorespunzător.
Dacă petreceți 1 Mai în parcuri, pe litoral sau în alte zone de agrement, evitați comercianții care expun produsele în soare sau temperaturi inadecvate. Carnea pentru mici trebuie să stea doar în vitrine frigorifice funcționale.
Dacă micii sunt pregătiți în fața dumneavoastră, cereți informații despre proveniența cărnii. Fiți atenți la comercianți! Aceștia trebuie să poarte echipament curat și să respecte normele de igienă, spălând mâinile și utilizând ustensile curate. Asigurați-vă că prețurile afișate sunt clare și includ toate costurile. Păstrați bonul fiscal pentru a putea face reclamații în caz de probleme.
Sursă foto: www.helloholidays.ro, adevarul
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook