Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfintele Sărbători Pascale bat la ușă. Cu acest truc verificați prospețimea ouălor

Sfintele Sărbători Pascale bat la ușă. Cu acest truc verificați prospețimea ouălor
Suntem la o aruncătură de băț de momentul în care vom sărbători din nou Învierea Domnului și va trebui să vopsim ouăle.

Înaintea de a vă apuca să înroșiți ouăle pentru Paște, trebuie să verificați cât de proaspete sunt. Altfel, veți putea avea mari probleme de sănătate.

Sfintele Sărbători Pascale bat la ușă. Cu acest truc verificați prospețimea ouălor

Cum ne putem da seama dacă ouăle achiziționate pentru Paște sunt proaspete sau nu? Există un truc despre care se spune că nu a dat greș niciodată. Este extrem de simplu și veți scăpa de orice stres privind calitatea ouălor. Tot ce trebuie să faceți este să luați un bol adânc, în care să puneți apă rece suficientă.

Puneți oul și aveți grijă ca apa să fie deasupra acestuia. Dacă oul se scufundă și stă pe o parte, puteți da drumul la treabă, pentru că acesta este proaspăt. Dacă, în schimb, se scufundă dar rămâne în poziție verticală, nu folosiți acele ouă, pentru că sunt vechi.

Cum să curățați ușor ouăle de Paște

Gospodinele afirmă că pentru a curăța cât mai ușor ouăle vopsite trebuie să punem oțet în apa în care le fierbem. Oțetul va intra în coajă și problema e ca și rezolvată. De asemenea, în apa în care vor fi fierte ouăle se va pune sare mai multă ca de obicei, apoi ouăle vor fi așezate în apă rece imediat după ce au fost luate de pe foc.

Scade riscul apariției diabetului

Conform unui studiu publicat în 3 ianuarie 2019 de un grup de cercetători de la University of Eastern Finland, un ou pe zi poate scădea riscul apariţiei diabetului de tip 2. „Studiul a fost efectuat pe un eşantion de subiecţi de vârsta medie. Scopul studiului a fost să se exploreze potenţialii nutrienţi care pot explica această legătură între consumul unui ou zilnic şi scăderea riscului apariţiei diabetului.

Studiul a pus în evidenţă faptul că în probele de sânge ale subiecţilor care au consumat mai multe ouă s-au găsit o serie de molecule lipidice specifice, care s-au corelat pozitiv cu profilul sanguin al bărbaţilor care nu au dezvoltat diabet de tip 2. Studiul sugerează unele mecanisme plauzibile care ar putea explica, cel puţin parţial, asocierea între aportul de ou şi riscul mai scăzut, observat anterior, de a dezvolta diabet de tip 2”, a declarat nutriţionistul Lygia Alexandrescu pentru Agerpres.

Sursă foto: digi 24

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre