Simona Ionescu / Redactor Șef

Shaggy a rupt Internetul cu ”Banana” lui Harry Belafonte

Shaggy a rupt Internetul cu ”Banana” lui Harry Belafonte
Jamaicanul Shaggy a dat din nou lovitura, a făcut un remix după o celebră piesă interpretată acum 65 de ani de Harry Belafonte. ”Banana boat song” este ascultată din nou de zeci de milioane de internauți de toate vârstele.

Shaggy este din nou în atenția admiratorilor săi cu o melodie veche de 65 de ani. ”Banana boat song” a fost cântată de celebrul Harry Belafonte în 1956 pe cele mai mari scene ale lumii. Iată că acum este din nou la modă, datorită lui Shaggy.

Shaggy a rupt Internetul cu ”Banana” lui Harry Belafonte

Shaggy (52 de ani) a făcut o carieră internațională de succes cu multe remake-uri. ”Oh, Carolina”, ”Bombastic”, ”It Wasnʹt me”, ”Hei, sexy lady”, ”In the summertime” au fost în topuri. În ultimii ani a colaborat cu succes și cu românul Costi Ioniță.

O melodie veche și îndrăgită în anii ʹ60 a fost remixată de Shaggy. I-a adăugat culoare și ritm și acum are 44 de milioane de vizualizări. ”Banana boat song”, celebra piesă a lui Harry Belafonte lansată acum 65 de ani este din nou la modă. Este pe placul copiilor și adulților, deopotrivă. A depășit numărul de vizualizări ale variantei  lui Harry Belafonte de vreo două ori.

”Banana boat song” a fost cântată de celebrul Harry Belafonte în 1956

Harry Belafonte are acum 94 de ani și are din ce în ce mai rare ieșiri în public. Însă, păstrează zâmbetul impecabil și lupta sa pentru drepturile civile oriunde în lume. Cu înregistrări de succes precum „Day-O (Banana Boat Song)” și „Jamaica Farewell”, ”Matilda”, el a inițiat o modă pentru muzica calypso. Un ritm de dans care i-a adus numele de King of Calypso.

A cântat pe Broadway și a jucat în filme. După primul succes, a fost tot mai des să joace în filme și în seriale TV. Foarte curând, Belafonte a câștigat un premiu Emmy pentru munca sa. A lansat piesa „Day-O (Banana Boat Song)” în 1856, iar în scurt timp publicul cânta cuvânt cu cuvânt împreună cu el.


Harry Belafonte, artistul care a învățat cântece din Biblioteca Congresului american

Nana Mouskouri a cântat în 15 limbi, pe toate continentele

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre