Simona Ionescu / Redactor Șef

Și la mesele regale se mănâncă direct cu mâna. Filmarea momentului a stârnit scandal

Și la mesele regale se mănâncă direct cu mâna. Filmarea momentului a stârnit scandal
Înainte de banchetul de stat pe care regele Charles l-a dat la Palatul Buckingham în cinstea împăratului și împărătesei Japoniei, au fost făcute ultimele retușuri. În video-ul postat de casa regală a scăpat un mic amănunt: prăjiturile așezate pe platou... cu mâna. De aici până la un scandal online nu a fost decât un pas.

Ultimele retușuri și o scurtă privire înainte de banchetul de stat care a avut loc la Palatul Buckingham a stârnit un scandal în toată regula în mediul online. Pentru că internauții au observat că ciocolata și jeleurile au fost așezate pe cele mai scumpe platouri cu… mâna, fără a fi folosite mănuși.

Asta în condițiile în care regele Charles care suferă de o boală cruntă este foarte atent la produsele pe care le consumă. Mai mult, familia regală britanică are interzis să consume fructe de mare pentru că există pericol de îmbolnăvire. Cei din online au observat imediat acest lucru și au început să facă tot felul de comentarii.

„De ce nu s-au folosit mânuși pentru a pune mâncarea pe tavă? Foarte deranjant, nesigur…”

„Ei ating bucățile de ciocolată fără mănuși??”, „Iubesc familia regală, dar este un pic de îngrijorare că personalul lor nu poartă mănuși atunci când ating mâncarea oamenilor”, „De ce nu s-au folosit mănuși pentru a pune mâncarea pe tavă? Foarte deranjant, nesigur… Mâinile nimănui nu sunt curate deoarece ating robinete, etc. care au fost atinse cu mâinile murdare….”, sunt doar câteva dintre mesajele care au fost scrise de internauți.

Regele Charles și-a salutat oaspeții în engleză

Imagini de la banchetul dat de regele Charles și regina Camilla în cinstea împăratului și a împărătesei Japoniei

În altă ordine de idei, regele Charles s-a întrecut pe sine când și-a salutat oaspeții în japoneză. El a închinat un toast împăratului Naruhito și împărătesei Masako cu un mesaj care s-a tradus prin „Bine ați revenit în Marea Britanie”. În replică, împăratul japonez a vorbit despre cât de mult i-a plăcut să fie student la Oxford în tinerețe.

Ce cadouri au primit regele Charles și regina Camilla

Regina i-a oferit împărătesei Masako un evantai confecționat manual cu simboluri aducătoare de noroc

Împăratul și împărăteasa Japoniei au fost întâmpinați de rege și de regină, înainte de a face tradiționala plimbare cu trăsura de-a lungul Mall până la Palatul Buckingham. Împărăteasa a purtat o mască facială din cauza alergiei sale la părul de cal. Familia regală japoneză a adus daruri simbolice, o cutie cu lacăt negru pentru rege și o geantă de brocart pentru regină, precum și o fotografie înrămată cu împăratul și împărăteasa.

Regina i-a oferit împărătesei Masako un evantai confecționat manual cu simboluri aducătoare de noroc

La rândul său, regele Charles a oferit oaspeților săi pahare din argint și aur, precum și o sticlă de Glen Garioch, de la o distilerie Aberdeenshire deținută de japonezi. Regina i-a oferit împărătesei Masako un evantai confecționat manual cu simboluri aducătoare de noroc. În ceea ce privește cina regală, aceasta a inclus langoustine înăbușite, mousse de busuioc, calcan de Cornwall, ouă de prepeliță și înghețată de piersici.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre