Simona Ionescu / Redactor Șef

Simona Halep a câștigat la TAS. Prima declarație a sportivei

Simona Halep a câștigat la TAS. Prima declarație a sportivei
Simona Halep a plâns de fericire când a primit verdictul de la TAS. După audierile care au avut loc la începutul lunii februarie, i s-a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni.

Victorie extraordinară a Simonei Halep. Sportiva a câștigat procesul cu ITIA la TAS. I s-a redus pedeapsa la nouă luni. Decizia este definitivă.

După 17 luni în care nu a mai fost văzută pe teren, Simona Halep își poate intra liniștită în pâine. Ultimul meci oficial al sportivei noastre a fost pe data de 29 august 2022, când a fost, din păcate, învinsă, în turul 1 la US Open. Primul turneu pe care Simona Halep îl poate ataca este Miami Open, care va avea loc între 19-31 martie. Pentru că nu se află în clasamentul WTA, va fi nevoită să ceară un wildcard.

Halep a cerut daune de 10 milioane de dolari

În timp ce se lupta să se facă dreptate, Simona a acționat în judecată firma canadiană care a produs pudra de colagen contaminată cu roxadustat, ce a fost consumată de sportivă, Quantum Nutrition. Halep a cerut daune de 10 milioane de dolari.

prima declaratie halep
Simona Halep, la întoarcerea de la TAS

Prima reacție a Simonei Halep după marea victorie

La scurt timp după marea victorie, Simona a dat și prima declarație. Sportiva a mărturisit că a fost mereu optimistă că se va face dreptate și că i se va dovedi nevinovăția. „De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea.

Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început, și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil. Abia aștept să mă întorc în circuit”, a fost prima reacție a Simonei Halep, conform Euronews.

prima declaratie halep
Simona Halep, prima declarație după marea victorie. Sursă foto: gsp.ro

Simona a fost convinsă că-și va dovedi nevinovăția

Tot despre nevinovăția a vorbits sportiva și cu puțin timp în urmp, după ce a vorbit în fața TAS. „Coșmarul pe care l-am trăit timp de un an și jumătate a luat sfârșit! Am avut șansa să îmi prezint apărarea în fața TAS, să le demonstrez că nu m-am dopat sub nicio formă! Asta am spus din prima zi în care am fost acuzată.

„Aș vrea să le mulțumesc fanilor, jucătorilor, foștilor jucători, legendelor, sponsorilor și tuturor pentru sprijinul uimitor”

Acum aștept decizia cu capul sus și aș vrea să le mulțumesc fanilor, jucătorilor, foștilor jucători, legendelor, sponsorilor și tuturor pentru sprijinul uimitor și toate mesajele și clipurile pe care mi le-au trimis în această perioadă chinuitoare”, scria Halep pe Instagram.

Sursă foto: gsp.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre