Simona Ionescu / Redactor Șef

Smiley, lecție de istoria muzicii. Piesa care viralizat înainte să fie inventat termenul „viral”

Smiley, lecție de istoria muzicii. Piesa care viralizat înainte să fie inventat termenul „viral”
Smiley este un artist foarte bine cotat, cu o carieră de succes și cu numeroase piese care au intrat în mentalul colectiv și sunt fredonate, uneori, fără să se mai știe cine le-a lansat pe piață. El a oferit un exemplu concludent.

Smiley  ține pe rețelele sociale o lecție de istorie a muzicii. El aduce în prim plan o piesă care îi aparține și care s-a virilizat încă înainte  să fie inventat termenul „viral”. Artistul a vorbit despre maneaua lui Ionuț Cercel, Made in Romania, care a devenit așa de cunoscută încât este cântată inclusiv în străinătate de oameni care, aparent, nu au nciio0 legătură cu spațiul carpato – danubiano – pontic. În  acest sens, Smiley chiar distribuie un clip cu o echipă de fotbal străină care se distrează cu piesa în fundal.

Smiley, lecție de istoria muzicii

„Din seria „Am scris la piesa asta” vă prezint o ediție specială”, așa își începe Smiley expozeul. El menționează că în. Ultima vreme a devenit virală piesa lui Ionuț Cercel, Made in Romania, o manea interpretată, în clip, de un copil.

„La începutul începuturilor a existat piesa Mr. Originality”, arată artistul. Smiley a lansat-o în 2007, împreună cu Marius Moda și Simplu, și care a avut un foarte mare succes în același an. Practic aceasta a fost cea care s-a viralizat.

Numai că în 2007 nici nu exista cuvântul. Apoi PRO TV a mirosit succesul piesei și a vrut să facă un imn de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Așa s-a născut, un an mai târziu, în 2008, o piesă desprinsă din melodia lui Smiley.

„Imnul”  cântat de Loredana și Conector, pe melodia piesei inițiale, s-a numit Made in Romania.

Piesa care viralizat înainte să fie inventat termenul „viral”

Peste 3 ani a apărut și maneaua lui Ionuț Cercel. „Nouă ni s-a părut foarte mișto, am lăsat-o  să se ducă viral. Atunci nici nu știu dacă exista termenul de viral, pe vreme aia. După care, acum vreo doi ani, nici nu mai știu când, a ieșit o nouă variantă”, a mai adăugat artistul. Ultima din serie se numește tot Made in Romania și e cântată de Jianu & Florin Cercel.

Stilistic se încadrează în categoria trapanelelor, fiind lansată în 2020. Anul acesta melodia a devenit virală peste tot în lume. „Concluzia este că muzica e un limbaj universal și că e foarte frumos când o grămadă de oameni contribuie la o chestie care bucură o lume întreagă. Bravo vouă, bravo nouă tuturor și să fim sănătoși!”, a mai spus Smiley.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by smiley_omul (@smiley_omul)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre