Simona Ionescu / Redactor Șef

Smiley spune povestea piesei din mansardă, când murea de dorul Ginei

Smiley spune povestea piesei din mansardă, când murea de dorul Ginei
E una din cele mai îndrăgite melodii din pandemie, cu o linie melodică ce invită la fredonat. Smiley a dezvăluit, astăzi, cum s-a născut unul dintre cele mai fredonate cântece ale sale în acest moment, „Ne vedem noi”, interpretat alături de Delia.

„Mă strâng pereții din casă / Dor de ține, dor de ține / Simt cum tăcerea m-apasă” – așa începe cea mai recentă melodie a lui Smiley. „Ne vedem noi” a fost lansată  la începutul lunii octombrie, iar în prezent piesa se apropie de 7 milioane de vizualizări.

La momentul respectiv, publicul și veteranii industriei muzicale au numit-o „piesă-eveniment”, dat fiind duetul dintre Smiley și Delia, cea mai așteptată colaborare din muzică pop românească a ultimilor ani.

„Știu că publicul ne cere de mult timp o piesă împreună, însă eu nu pot face colaborări decât atunci când simt că e piesă potrivită. Abia după ce am compus și am înregistrat „Ne vedem noi”, am simțit că este o piesă pentru noi doi. Pur și simplu mood-ul piesei mi s-a părut potrivit cu stilul și cu vocea Deliei. Așa i s-a părut și ei și iată-ne lansând piesă”, povestea Smiley, cu ocazia lansării.

Piesă compusă în mansarda lui Smiley

Melodia „Ne vedem noi”  s-a născut la începutul pandemiei, într-o perioada în care oamenii nu se puteau vedea unii cu alții, când Smiley, abia întors din America, a decis să se autoizoleze în casa să. Acum artistul a povestit cum s-a născut ideea piesei. „Întorși în țară din cauza pandemiei, eu, Șerban și Lucian eram nevoiți să stăm două săptămâni în carantină.

Departe de cei dragi. Cu toate sculele, cu studio… ce să facem? Eram că în tabără. Era exact sentimentul ăsta… nu puteam să ne vedem cu cei dragi, (ne era) dor. Am făcut piesă asta într-o seară. Apoi am realizat că piesa avea nevoie de o voce feminină”, a mărturisit, pe Instagram, Smiley.

Piesa a fost compusă în mansarda casei lui Smiley. În perioada respectivă, făcea multe live-uri pe Facebook și pe YouTube și chiar a cântat atunci, la cald, părți din piesă, oamenilor care erau pe recepție. „Abia după ce am terminat-o, am simțit că îi lipsește dimensiunea feminină, că este de fapt un dialog muzical între un „el” și o „ea” și iată că, după o altă perioada de lucru, auziți acum varianta ei finală, cu Delia”, declară Smiley.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre