Simona Ionescu / Redactor Șef

Șoc în fotbal. Ronaldo, filmat când lovește un copil cu autism. Mama lui a publicat imagini nemaivăzute

Șoc în fotbal. Ronaldo, filmat când lovește un copil cu autism. Mama lui a publicat imagini nemaivăzute
Cristiano Ronaldo (37 de ani) a lovit un copil peste mână după înfrângerea pe care a suferit-o Manchester United, în ultima etapă din Premier League, 0-1, pe terenul celor de la Everton. Tânărul în vârstă de 14 ani a plecat de pe stadion cu mâna învinețită și cu telefonul spart. Poliția anchetează incidentul provocat de sportivul care e, la rândul său, tată a patru copii și urmează să aibă și gemeni.

Cristiano Ronaldo a văzut negru în fața ochilor la finalul meciului cu Everton. În timp ce se îndrepta spre ieșirea din stadion, a lovit un copil peste mână, deoarece îl filma. Puștiul de 14 ani suferă de autism, dar și alte afecțiuni, și venise pentru prima oară în viața sa la un meci de fotbal. Deși susținea echipa Everton, idolul său era Ronaldo. Gestul celui mai bun marcator din istoria fotbalului a șocat, cu atât mai mult cu cât are și el 4 copii, și încă 2 care urmează să vină pe lume anul acesta.


După incidentul de sâmbătă, mama fiului a ales să povestească lumii ce s-a întâmplat, mai ales că rețelele sociale au fost împânzite de imagini cu incidentul în care a fost implicat fiul său. Dacă filmarea nu spune prea multe despre duritatea cu care a lovit fotbalistul, imaginile publicate de mama copilului au arătat o altă față a lui Ronaldo.

Ronaldo i-a învinețit mâna

Puștiul se numește Jake Harding, iar mama sa, Sarah Kelly, a explicat cum băiatul ei, care este autist și are dispraxie (Tulburarea de coordonare a mișcării), a participat la primul său meci și s-a ales cu mâna vânătă după ce a fost agresat de starul lui Manchester United.

„Jucătorii de la Manchester United au început să plece. Ne aflam chiar lângă tunelul de ieșire de pe stadion – fiul meu era acolo și îi filma pe toți jucătorii lui United. Și apoi și-a coborât telefonul pentru că Ronaldo își coborâse șoseta și îi sângera piciorul. Și-a coborât telefonul ca să vadă ce era. Ronaldo a trecut apoi pe lângă el, cu un temperament groaznic, groaznic!, a lovit telefonul din mâna fiului meu și a continuat să meargă. Se poate vedea după vânătaie cu ce forță a lovit. Nu-mi vine să cred că vorbesc despre asta”, a povestit femeia.

„Plângeam, Jacob era în stare de șoc total – este autist și are și dispraxie, așa că nu a digerat cu adevărat ceea ce s-a întâmplat până când nu a ajuns acasă. Fiul meu este foarte supărat din cauza asta și l-a făcut să renunțe complet la a mai merge la vreun meci de fotbal. Acesta este primul meci de fotbal la care a fost și i s-a întâmplat asta… Am avut o zi absolut strălucitoare până în acele ultime secunde când au ieșit de pe teren. Ne-a stricat complet ziua și ne-a lăsat un gust amar”, a continuat mama băiatului.

Puștiul îl vedea ca pe o icoană

„El este un idol. Da, nu este de la Everton, dar Ronaldo este un jucător mare. Fiul meu spunea încontinuu ‘Ronaldo va fi acolo’, era ca o icoană pentru el. Aș fi înțeles dacă Jake i-ar fi fluturat telefonul în față, dar el era cu telefonul în jos.

Sâmbătă seară, Ronaldo a postat o declarație pe Instagram.

Telefonul fanului a fost făcut praf.

El a scris:

„Nu este niciodată ușor să faci față emoțiilor în momente dificile. Cu toate acestea, trebuie să fim întotdeauna respectuoși, răbdători și să dăm un exemplu pentru toți tinerii care iubesc jocul. Aș dori să îmi cer scuze pentru ieșirea mea și, dacă este posibil, aș dori să îl invit pe acest suporter să asiste la un meci pe Old Trafford, ca semn de fair-play și sportivitate”.

Între timp, poliția din Merseyside a emis la rândul ei următoarea declarație: „Putem confirma că suntem în legătură cu Manchester United Football Club și Everton FC în urma unor rapoarte privind o presupusă agresiune la meciul de fotbal Everton – Manchester United de astăzi (sâmbătă, 9 aprilie 2022) la Goodison”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre