Simona Ionescu / Redactor Șef

Șoc în învățământ. O profesoară s-a filmat într-un act indecent în clasă. „Copiii se auzeau pe fundal!”

Șoc în învățământ. O profesoară s-a filmat într-un act indecent în clasă. „Copiii se auzeau pe fundal!”
O profesoară este anchetată după ce s-a filmat simulând un act sexual explicit în clasă. Ea s-a înregistrat folosind o jucărie sexuală, de două ori în două școli primare diferite.

Incidentul a avut loc în Țara Galilor. Primul incident ar fi avut loc în sala de clasă a unei școli din Rhondda Cynon Taf. Apoi ea se înregistrează efectuând același act, dar în toaletele unei școli din Cardiff, scrie The Sun. În ambele videoclipuri explicite văzute de WalesOnline, profesoara poartă un ecuson personalizat  destinat cadrelor didactice, mai arată sursa citată. Într-un clip din interiorul clasei ea poate fi auzită spunând: „Ușa este deschisă. Nu am voie să o închid, așa că oricine ar putea intra în acest moment”.

Purtând un ecuson școlar, femeia a efectuat apoi un act sexual cu un vibrator.

Într-o altă înregistrare video, profesoara purta aceeași cordelină cu ecuson și spunea: „Sunt în toaleta școlii. Există o singură toaletă pentru personal, așa că probabil că va intra cineva”. Ea s-a filmat apoi folosind un vibrator. Conform WalesOnline mai există și alte două videoclipuri explicite care par să fi fost filmate de femeie tot în toaletele școlii. Într-una dintre ele, zgomotul copiilor care se joacă se aude clar în timp ce profesoara efectuează un act sexual. Elevii pot fi auziți vorbind, în fundal, în timp ce ea filmează.

Școlile implicate au deschis anchete, poliția spune altceva

Ambele școli au confirmat că niciun elev nu a fost implicat în actele înregistrate. Un purtător de cuvânt al Consiliului Rhondda Cynon Taf a declarat: „Nu credem că este oportun să comentăm în continuare despre incidentul raportat. Cu toate acestea, putem oferi asigurări că niciun cursant sau alte persoane nu au fost implicate în incidentul relatat”.

Consiliul Cardiff și școala din capitală au precizat într-o declarație comună că investigațiile sunt în curs: „Niciun copil sau alte persoane nu au fost implicate în incidentul relatat. Deoarece sunt investigații în desfășurare, nu ar fi oportun să facem comentarii suplimentare în acest moment”.

Poliția din Țara Galilor de Sud a transmis că este conștientă de „comportamentul în cauză”, dar nu au fost identificate infracțiuni penale. Un purtător de cuvânt a declarat: „Chestiunea a fost investigată, nu a fost identificată nicio infracțiune și acum a fost înaintată Consiliului Forței de Muncă din Învățământ”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre