Potrivit informațiilor oferite de Evenimentul Zilei, este vorba de Ștefan Rădeanu, jurnalistul care, după ce a cedat nervos, și-a tăiat venele. Ziaristul este trecut de 50 de ani și de-a lungul timpului ar fi semnat mai multe anchete legate de economia românească.
A fost descoperit în stare conștientă de un coleg în locuința sa din sectorul 6 și transportat de urgență la spital cu ambulanța. Ștefan Rădeanu este director editorial la Curierul Național, vicepreședintele Uniunii Generale a Industriașilor din România, precum și membru activ al Consiliului Economic și Social. Acesta s-a numărat printre liderii patronatelor care reprezintă mediul de afaceri la negocierile cu sindicatele și Guvernul.
„Interesantă zi. Marmota sau cârtița, nu contează”
Înainte de a lua această decizie, jurnalistul a scris un mesaj ciudat pe contul său de socializare: „Interesantă zi! Marmota sau cârtița, nu contează. Ce va urma….”, a postat gazetarul. Nimeni nu știe dacă a făcut referire la ziua de 2 februarie, când în vestul Pennsylvaniei, se organizează un festival în cadrul căruia cârtița va va face predicții meteorologice sau la altceva. Polițiștii de la secția 25 au deschis imediat ancheta pentru a fi stabilite circumstanțele în care jurnalistul ar fi încercat să se omoare.
Gestul gazetarului poate fi cauzat de o depresie
Potrivit specialiștilor, depresia ar putea unul dintre motivele pentru care Ștefan Rădeanu să fi făcut acest gest. Psihologii susțin însă că, de cele mai multe ori, cei cu tendințe sinucigașe nu-și doresc moartea în adevăratul sens al cuvântului, ci doar să nu mai sufere.
Înainte ca o persoană să facă un gest necugetat, există și anume semnale de avertizare pe care le transmite. Unii încearcă să vorbească sau să scrie despre moarte sau să-și manifeste interesul pentru lucruri care sunt folosite într-o tentativă de sinucidere, fie că e vorba de droguri sau arme.
Lipsa de speranță poate duce la sinucidere
Mare atenție la persoane care suferă de depresie sau tulburare bipolară, precum și la cei care sunt dependenți de alcool sau au un istoric familial de suicid. Studiile au descoperit că lipsa de speranță poate un factor al sinuciderii.
Alte semne care trebuie să le dea de gândit familiei sau prietenilor sunt modificarea dispoziției unei persoane sau schimbările bruște de personalitate, precum și faptul că-și pierde interesul pentru activitățile zilnice, nu se mai îngrijește ca de obicei, își schimbă obiceiurile în alimentație și nu mai doarme. Dacă o persoană apropiată trece prin așa ceva, cereți imediat ajutor specializat și veți putea evita o nenorocire.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook